Новини » Любопитно

Групата PSA създава специално подразделение за електрокариAdmin11.04.2018г 

Групата PSA създава специално подразделение за електрокари

Групата PSA - френската автомобилостроителна компания, собственик на марките Citroën, Peugeot, Opel, Vauxhall, Hindustan Motors и DS Automobiles, създаде на 1-и април тази година особено подразделение, което ще се занимава с разработка на електромобили.

Очаква се първите резултати от работата на новото звено на PSA да се видят през 2019-а година, а към 2025-а година отделът непрекъснато да подава нови технически разработки, които групата PSA да използва в новыите модели електромобили и хибриди на всичките си марки.

Засега няма достоверна информация върху разработката на кои модели ще се съсредоточи първоначално новосъздаденото подразделение, както и дали ще се ползва т.н. “бедж инжинеринг” в електромоделите на Peugeot, Citroën, DS или Opel.

От компанията отбелязват още, че новото подразделение ще се занимава не само със създаването на нови модели електромобили, но и с услуги за собствениците на електрокарите на групата PSA.
Досегашният старши вице-президент по програмите С и D на PSA Group - Александер Гуняр е назначен за шеф на новото подразделение, обозначено засега като BU /Business Unit/ и ще докладва директно на шефката на Citroen Линда Джексън.

Тя сподели по повод новото поделение :“Промяната в енергийната политика на компанията е възможност за безпрецедентна технологична офанзива, станала възможна заради нашите нови платформи позволяващи използването на различни енергии за задвижване. Предизвикателството пред BU ще е да осигури най-добрите автомобили в най-доброто време за да задоволим клиентите си и да осигурим най-добрите икономически условия за лансирането на електромобилите на групатаPSA’ на пазара”.

Марките на групата имаха няколко различни прогами за електромобили в миналото, като електроварианта на Berlingo, изцяло електрическото E-Méhari и суперелектрокара DS E-Tense. В момента се работи върху собствени електрически платформи от които ще произлязат 4 нови електромобила и 7 зареждаеми хибрида от 2019-а година нататък.
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Premium 5W-40
Gazpromneft Premium 5W-40
Разфасовка: 1 литър
Цена: 8.18лв.
Купи