Новини » Автоновини

GEFCO резултати за 2017: четвърта поредна година ръст на маржа и приходите



Admin17.04.2018г 

GEFCO резултати за 2017: четвърта поредна година ръст на маржа и приходите

Групата GEFCO, глобален доставчик в индустриалната логистика и европейски лидер в автомобилната логистика, обяви днес резултатите си за 2017 г., отбелязвайки 12 месеца на силно представяне. Групата генерира оборот от 4,4 милиарда евро, което бележи ръст от 5,1% в сравнение с приходите от 4,2 милиарда евро през 2016 г. EBITDA възлиза на 201 милиона евро, което е увлечение с 16% на база данните от 2016 г.
Акценти:
•Ръст в оборота с 5.1% до 4,4 милиарда евро
•EBITDA с увеличение от 16% до 201 милиона евро
•Ръст на продожбите на „Пазарни клиенти“ от 8,1%
• Ръст на EBITDA с по-високи брутни печалби, отлично представяне на всички девизии и добро ниво на контрол на разходите
•Сухопътна дивизия –планът за изпълнение носи печалби чрез мрежова и ценова оптимизация
•Спедиторска дивизия – планът за изпълнение носи печалба чрез увеличаване на продажбите за нови клиенти и специализираната търговска линия
•Финансовия баланс на Групата остава силен

Люк Надал, Председател на Борда на директорите на GEFCO Group: “2017 беше още една силна година за GEFCO с отлични постижения що се отнася до оборота и доходите, в които се отразява качеството на услугите, които предлагаме на клиентите си, и постоянният ни стимул към оперативно съвършенство.
Нашата стратегия продължава да носи растеж, както е видно от ръста от 8% на постъпленията от отдела ни „Пазарни клиенти“. Планът ни за изпълнение, въведен през 2014 г., доведе до стабилен прогрес и преобърна историческата тенденция на загуби в някои отдели, в резултат на което през 2017г. можем да се похвалим с печалби от отделите, отговорни за наземния транспорт и спедиторските услуги.“


Значителен ръст в продажбите на „Пазарни клиенти“

Привлекателните предложения на GEFCO донесоха стабилни печалби на всички дивизии, като значителна част от най-високите финансови постижения през годината са в резултат на силното представяне на отдел „Пазарни клиенти“ (извън стабилните договори с PSA и General Motors). Групата бележи ръст на приходите от 8,1% благодарение на важни договори с компании от автомобилния пазар като Jaguar-Land Rover, Volkswagen, Tesla, Audi, Volvo, Renault-Nissan, както и Carglass и London Electric Vehicles. Компанията продължава разрастването си с бързи темпове и към пазари извън автомобилния сектор, като сключи нови договори в сферата на модата, хранителната индустрия и търговията на дребно (Amazon, Baron de Rotschild, Kiabi, LC Waikiki и L’Oréal). GEFCO отбелязва нови партньорства и в енергийния сектор (Gazprom Neft-Supply), авиокосмическата индустрия (Safran), индустриалното производство (Severstal) и здравеопазване (Fresenius, Procter and Gamble). Продажбите извън автомобилния сектор вече достигат над 1/3 от приходите на GEFCO (без включени приходите от PSA).

Оптимизационните планове на отделите носят успех

2017 бележи ключов напредък в дългосрочната стратегия на Групата за оптимизиране на сухопътния и спедиторския бизнес. Когато през 2013 година започва работа новото ръководство на компанията, и двата отдела изостават значително в сравнение с останалите, но с всяка изминала година те подобряват постиженията си като резултат от постоянните усилия на GEFCO да постигне отлична оперативност.

Основен акцент е поставен върху строгите ключови показатели за ефективност, международния мониторинг, развиващите се иновации и вътрешните комуникации за тестване и споделяне на най-добрите практики.


Индустриалните услуги на GEFCO демонстрират вертикална интеграция

GEFCO продължава стратегията си за движение в съседни вертикали, където може да бъде създадена добавена стойност за клиентите.

Интеграцията с клиентите дава на GEFCO по-голям достъп до вертикални възможности в сравнение с конкурентите. По този начин нараства потенциалът да се идентифицират повече възможности и да се създаде добавена стойност чрез комбинация от логистични услуги, промишлени операции и контрол на материалите.

Фокус върху иновациите

Тази година бележи развитие и стратегията за иновации на GEFCO. Позицията на компанията е да се предвижда и очаква промените, а не да реагира на тях. В съответствие с това, тази година GEFCO внедри иновативни инициативи за създванате и организация на Иновативна лаболатория с цел да създаде и подкрепи вътрешни идеи.

Също така, GEFCO запазва фокуса върху проекта си „пробвай и научи“, който има за цел да изучава нови технологии, които навлизат на пазара, да развие техните възможности и да помогне на клиентите си да подобрят своята ефективност. В ход са пилотни схеми в широк спектър от процеси, включващи аналитични данни ( подобно на Internet of Thing (IoT), Big Data, изкуствен интелект, блокчейн) мета платформи и роботизация. Тези пилотни проекти постигат осезаем напредък, който включва ниска честота на проследяващи устройства, апликации включващи изкуствен интелект, които да оптимизират процеса на доставка, блокчейн проекти, които да осигурят и дигитализират административните процеси.
В допълнение, компанията финализира партньорството си с няколко инкубатори и акселератори, включително и обявеното наскоро партньорство с Texhstars, чиято цел е да проучи дългосрочните промени, пред които е изправена индустрията.

ГРУПАТА GEFCO

В GEFCO ние вярваме, че дългосрочното сътрудничество е ключът за споделеното израстване. Благодарение на експертизата и опита в автомобилната индустрия през последните 69 години, ние създаваме умни и гъвкави решения за цялостната верига за доставки. Днес, Групата GEFCO e европейски лидер в автомобилната логистика и е в топ 10 на глобалните партньори, които предлагат мултимодални решения. Групата е представена в 47 държави, включва 300 дестинации из целия свят и 13,000 служители. Компанията GEFCO генерира приход в размер на 4,4 милиарда евро за 2017 година.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама