Новини » Автоновини

Два български отбора на полуфинала на най-голямото състезание за механици в света



Admin16.04.2018г 

Два български отбора на полуфинала на най-голямото състезание за механици в света

Два български отбора отпътуваха за полуфинала на най-голямото състезание за механици в света - VISTA (Volvo International Service Training Award). Те извоюваха това право, като преминаха успешно предварителните фази, в които участваха рекордните 5222 тима на професионалисти от следпродажбено обслужване на камиони автобуси Volvo от цял свят.

България ще бъде представена в Гьотеборг от екипа “MAINATOWN” от Пловдив с капитан Иван Димитров и съотборници Костадин Илиев, Николай Стоев и Дженко Няголов и „Village People“ от софийския сервизен център на Волво Груп България - Александър Живков, Росен Кабакчиев, Симеон Бонев и Веселин Стойчовски. Те ще се изправят срещу 230 отбора с над 1000 участници.

“Щастливи сме, че успяхме да се класираме в тази тежка конкуренция. Все пак това е най-голямото професионално състезание в света, нещо като Световното за механици. Ще дадем всичко от себе си, за да се преборим и за място на финала.”, обясняват капитаните на двата отбора. Двата български отбора имат и предишен опит с челно класиране в международни състезания за професионалисти следпродажбено обслужване.

Състезанието на полуфинала ще се проведе в рамките на три седмици. То ще включва както теоретични въпроси, свързани с ремонти, обслужване и резервни части за товарните автомобили Volvo, така и практически задачи. Най-добре представилите се 40 отбора ще се класират за големия финал на VISTA, който ще се проведе от 24 до 30 юни в Кюритиба, Бразилия.

“Нямаме специална стратегия, а знания и умения, които упражняваме в работата си всеки ден. Но най-голямото ни предимство е, че сме сработени и действаме успешно като екипи. Освен това сме силно амбицирани да представим достойно България, защото тук работят наистина много способни колеги.”, споделиха още капитаните преди заминаването си за Гьотеборг.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама