Новини » Автоновини

Колите на VW ще намират сами паркомясто



Admin16.04.2018г 

Колите на VW ще намират сами паркомясто Volkswagen Group обяви, че в момента компанията разработва система, която ще позволи на автомобилите на групата автономно да достигат и паркират на свободни позиции на обществени и платени паркинги, използвайки информация за свободните места от база данните на самото съоръжение.

Новата технология за автономно достигане до паркомястото и последващото паркиране ще бъде интегрирана в серийните автомобили на Volkswagen Group от 2020 година, като ще бъде въведена на етапи. От компанията коментират също така, че тя ще бъде развита с допълнителни функционалности като възможност за дозареждане на батериите на електромобилите, доставки на продукти и разплащането им с помощта на приложение от мобилен телефон, и други.

Първата стъпка в пазарното лансирана на новата система за автономно паркиране на Volkswagen Group ще бъде направена с пускането на услугата в закрити паркингзони, до които нямат достъп други автомобили или хора. След провеждането на необходимите изпитания, технологията ще бъде допусната за употреба в закрити зони, в които има хора и други автомобили, а след това ще я видим и на многоетажни и открити обществени паркинги, като пред магазини и ресторанти.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама