Новини » Автоновини

Bosch с пробив в очистването на NOx емисиите при дизеловите автомобили



Admin25.04.2018г 

Bosch с пробив в очистването на NOx емисиите при дизеловите автомобили

Днес Bosch обяви, че компанията е разработила очистваща технология, която е в състояние да вкара в границите на предвидените за 2020 регулации дори актуалните дизелови двигатели. Новата технология на компанията, която е налична за серийно вграждане, е до толкова ефективна, че нивата на NOx (азотни оксиди) могат да бъдат до 10 пъти под заложените стандарти за след 2 години.

“Има бъдеще за дизела”, обяви днес Волкмар Денер, изпълнителен директор на Bosch. “Днес ние искаме да поставим точка, веднъж и завинаги, върху дебата за смърта на дизеловата технология”.

От Bosch споделят, че новата разработка на компанията е в състояние да предостави възможност на автомобилните производители да намалят NOx емисиите на своите дизелови автомобили толкова драстично, че те да отговорят на момента на бъдещите регулации. От компанията коментират, че дори в условия на новите тестове в реални условия (RDE), емисиите от автомобилите, оборудвани с новата технология на Bosch не само, са не само значително под нивата на акуталните регулации, но и в границите на тези които предстои да влязат в сила през 2020 година.

За постигането на този пробив от Bosch са оптимизирали актуални технологии, като уверяват, че няма да има необходимост от допълнителни компоненти, които да доведат до оскъпяване на продукта. “Оборудвани с най-новите технологии на Bosch, дизеловите автомобили ще бъдат класифицирани като нискоемисионни и в същото време ще продължат да бъдат достъпни”, коментират от компанията.

От Bosch акцентират върху това, че според европейското законодателство от 2017 година новите автомобили трябва да отделят не повече от 168 милиграма NOx на километър в комбиниран реален тестови цикъл. От 2020 година лимитът се очаква да бъде свален на 120 милиграма.

На фона на тези ограничения, от Bosch анонсират, че дизелов автомобил, оборудван с очистващата технология на марката може да постигне резултат от 13 милиграма NOx на километър в стандартен RDE тестови цикъл. Тези впечатляващи резултати са факт благодарение на комбинация на високотехнологична инжекционна система, новоразработен въздушна питателна система и интелигентен термо-контрол.

От Bosch коментират също така, че резултатите могат да бъдат подобрение още повече чрез въвеждането на изкуствен интелект и поставят амбициозни цели на своите инженери по разработката на ново поколение дизелови и бензинови двигатели.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама