Новини » Автоновини

128% ръст на електромобилите във Великобритания за три години



Admin26.04.2018г 

128% ръст на електромобилите във Великобритания за три години Английската компания за оценка на автомобили и автомобилни паркове cap hpi обяви, че според нейно проучване, броят на електромобилите във Великобритания се е увеличил със 128% от 2015 година насам.

Според резултатите от проучването на cap hpi, от април 2015 до април 2018 година, броят на електрическите автомобили във Великобритния се е увеличилил с 21 019 единици. От компанията коментират, че въпреки сериозното увеличение, общият брой на електромобилите е сравнително малък и е ниво от само 37 483 единици.

“Водачите демонстрират нарастваща увереност в технологията, като реалният пробег на автомобилите се увеличава и е налична възможност за бърз заряд”, коментират от cap hpi. “Електрическите автомобили също така могат да бъдат и финансово обосновани с общите си разходи за собственост и данъчните облекчения”.

Данните на cap hpi сочат, че най-продаваната електрическа кола във Великобритания през тази година е Nissan Leaf, а след него се подреждат BMW i3, Volkswagen Golf Electric и Renault ZOE.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама