Новини » Любопитно

Audi с глобална рекламация на 1.16 милиона коли заради дефектна водна помпа



Admin30.04.2018г 

Audi с глобална рекламация на 1.16 милиона коли заради дефектна водна помпа

Луксозната марка на Volkswagen AG Audi обяви официална рекламационна акция за 1.16 милона свои коли заради евентуален проблем с електрическата им водна помпа, която може да прегрее, да даде на късо и заради това да се предизвика пожар в автомобила.

Става дума за моделите производство 2013-2017-а Audi A5 Cabriolet, A5 coupe и Audi Q5, произведените в периода 2012-2015-а коли Audi A6 и тези през 2013-2016-а Audi A4 Sedan и A4 Allroad с двулитрови, турбо двигатели FSI.

Причина за евентуалната повреда могат да станат парчета от охладителната система, които могат да блокират помпата и от там да възникне описаната по-горе повреда и последствие от нея. От Audi също така съобщават че засега няма сведения за наранявания на пътници или катастрофи във връзка с проблема в колите им.

Дилърите на марката ще трябва да заменят помпите, но от компанията не казват засега кога точно и как ще става това.

Tова е втората рекламация с колите на Audi, свързана с проблеми във водната им помпа. През миналия януари беше проведена акция за промяна във софтуера на група автомобили в Щатите, която да прекъсва подаването на ток към помпата, ако тя блокира по време на работа.
Източник:Audi-с-глобална-рекламация-на-1-16-милиона-коли-заради-дефектна-водна-помпа" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама