Новини » Любопитно

Ford патентова автомобил с вграден автономен електромотоциклет



Admin04.05.2018г 

Ford патентова автомобил с вграден автономен електромотоциклет

Преди броени дни патентното ведомство на Щатите издаде на Ford патент за автомобил носещ в себе си автономен електрически мотоциклет. Идеята е наречена “мултимодулен пътнически транспорт” и има претенции за новаторство в създаването на уникална концепция за транспорт на бъдещето.

Заявката за регистрация на тази комбинация от автомобил и мотоциклет е подадена от Ford през октомври миналата година. Според нея, мултимодулният транспорт на пътници обединява в себе си автомобил с ДВГ и мотоциклет с електрическо задвижване, като и двете мепесета имат обща конзола за управление. Идеята за тази комбинация се обяснява с недостига на места за паркиране в съвременните метрополиси, както и забраната за използване в някои части на големите градове на автомобили с ДВГ.

На чертежите, съпровождащи патентната заявка се вижда компактен автомобил с две места и електромотоциклет интегриран в предната му част. При нужда моторът се вади от колата и става сам по себе си пълноценно средство за транспорт. Предполага се че именно това ще се случва, когато колата достига забранена за нея зона или задръстване. Тя се паркира и движението се продължава с мотоциклета.

Твърде е вероятно този патент да си остане само интересна приумица и нереализирана идея, но той показва, че автопроизводителите водят сериозна проучвателно-развойна дейност, търсят нови концептуални и финансово изгодни решения за развитието на автомобилизацията, дори и да не се вписват на днешната действителност и виждания за мобилното ни бъдеще.
Източник:Ford-патентова-автомобил-с-вграден-автономен-електромотоциклет" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама