Новини » Спорт

PEUGEOT 208 WRX е готов за предизвикателствата на Белгия



Admin10.05.2018г 

PEUGEOT 208 WRX е готов за предизвикателствата на Белгия

WRX Кръг #3 – Мете, 12-13.05

С два подиума дотук в Световния рали крос шампионат на FIA за 2018 г. за отбора PEUGEOT Total има само един начин да се представи по-добре. Целта е ясна – да се преодолеят прочутите завои на Мете в Белгия този уикенд. Това е кръгът от сезона, който ще се проведе най-близо до седалището на PEUGEOT Sport във Версай.

. Отборът PEUGEOT Total направи обещаващ старт в първите 2 кръга на Световния рали крос шампионат с 2 втори места, спечелени от Себастиан Льоб в Испания и Португалия, като съотборниците му Тими и Кевин Хансен показаха също висока скорост, а Тими отбеляза и добър точков резултат. В резултат на това отборът PEUGEOT Total в момента е 3-ти в класирането на отборите, докато Льоб е 4-ти в класирането на пилотите, с 3 точки пред Тими Хансен. Така че има за какво да се играе с приближаването на шоуто към Белгия - но това място предлага много различно и може би още по-трудно предизвикателство.

. Пистата Жюл Ташени, разположена близо до Шарлероа в Белгия, е една от най-техничните писти, на които се провежда Шампионатът. Мястото е известно със своите зигзагообразни завои с подскоци и ниски скорости, които изискват максимална прецизност. Обиколката е дълга 1 149 километра, 61% асфалт и 43% чакъл, с рекорд от 38,074 сек., постигнат през миналата година. За разлика от предишния кръг в Португалия, „жокер обиколката“ идва в самия край на същинската обиколка - което може да доведе до някои вълнуващи финали.

. Метеорологичните условия в Белгия по това време на годината могат да бъдат променливи: но след екстремните условия както в Испания (дъжд), така и в Португалия (сняг), отборът и пилотите на PEUGEOT Sport са подготвени за почти всичко! След Монталегре автомобилите се върнаха в базата във Версай, за да бъдат подготвени отново преди старта в Белгия.


Себастиан Льоб #9 (французин, роден на 26/2/74)

„Мете е писта, която харесвам: това е хубаво място и всъщност не е далеч от моя роден град в Елзас, затова обичайно мои приятели идват да гледат, както и много фенове от Франция. Атмосферата е наистина приятелска и винаги е удоволствие да си там: когато за пръв път дойдох в Мете, се качих на подиума, така че имам хубави спомени. Пистата е разнообразен микс с някои технични завои и и някои сложни обрата на чакъл, както и с остър обратен завой. Стартът тук никога не е лесен, затова първият завой може да се окаже приключение, но това винаги е добро забавление за един пилот.“



ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ?

Белгия играе съществена роля в състезателната история на PEUGEOT 208. В тази страна PEUGEOT 208 T16 прави първия си публичен дебют в състезателна среда точно преди 5 години, когато Крис Мик го пилотира като състезателен автомобил в рали „Ипрес“ през 2013 г. (част от Европейския рали шампионат). А последният победител в рали „Ипрес“ през миналата година беше…отново PEUGEOT 208 в ръцете на Кевин Абринг! Себастиан Льоб е още един рали победител в Белгия, триумфирал в рали „Кондроз“.

Източник: www.peugeot.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама