Новини » Автоновини

Тежкотоварни автомобили и автобуси посрещнаха европейските лидери на протест в столицатаAdmin17.05.2018г 

Тежкотоварни автомобили и автобуси посрещнаха европейските лидери на протест в столицата

"Европа на две скорости = заден ход за България!"; "Макрон = Дискриминация!"; "Макрон, не разделяй Европа!", гласят призивите на превозвачите, които излязоха на мирен протест днес в 11 града в страната.

Километрични колони от тежкотоварни автомобили и автобуси посрещнаха европейските лидери по бул. "Цариградско шосе" в столицата. Протести днес има още в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Велико Търново, Видин, Враца, Свиленград, на граничните пунктове Кулата и Илинден.

Българските автомобилни превозвачи се обединяват срещу готвените промени в регулациите на ЕС за товарните превози, които предвиждат тежки рестрикции по отношение на транспортния сектор в отделни държави членки. Хората от бранша са категорични, че в основата на закона "Макрон" има дискриминация, а промените ще навредят сериозно на българския транспортен бизнес.

Протестът е мирен. Превозвачите срещат подкрепа, както от правителството, така и от гражданите. Тировете и автобусите се разполагат по начин, който по никакъв начин не затруднява движението. Някои от превозвачите са дошли дори със семействата си.

Източник и снимки: manager.bg
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Moto 4 T 20W-50
Gazpromneft Moto 4 T 20W-50
Разфасовка: 1 литър
Цена: 5.05лв.
Купи