Новини » Любопитно

ГАЗ и КАМАЗ ще осигурят електробуси на Москва



Admin22.05.2018г 

ГАЗ и КАМАЗ ще осигурят електробуси на Москва

Групите ГАЗ и КАМАЗ спечелиха конкурс за доставка на голяма партида електроавтобуси за Мосгортранса, транспортната организация на руската столица. Всяка компания ще достави по 100 електробуса. Това съобщи кметът на Москва Сергей Собянин. Договорът осигурява не само доставката на машините, но и сервизното им обслужване в течение на 15 години. Освен самите електробуси, производителите се задължават да монтират и 98 ултрабързи зарядни станции и ще носят финансовата отговорност за без аварийната им работа.

Руската столица планира всяка година да добавя в парка на обществения си транспорт ежегодно по 300 електробуса, а в държавната прогама за това е записано че от 2021-а година нататък Москва ще купува само електробусове.

В Техническото задание на конкурса и ма голям брой изисквания, тръгвайки от габаритите на машините и завършвайки с боята им и тапицерията на седалките. Новият московски електробус трябва да има нисък под и приспособление за превоз на инвалиди. Общия пътнически капацитет е за не по-малко от 85 души, сред които за 22 седящи и с едно място за инваидна количка.

Сред другите условия е дължина 11,5-13 метра, максимална скорост не по-малка от 70 км/ч, пробег с едно зареждане минимум 35 км, портален заден мост, датчици за налягането и температурат в гумите, светодиодно осветление на салона, подсветка на пода, минимум 6 цвята, автоматичен климатик и срок на служба не по-малко от 15 години. И задължително условие – електробусът трябва да е произведен на територията на Русия.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама