Новини » Любопитно

Гумата без въздух Michelin Tweel е готова за пазара



Admin21.05.2018г 

Гумата без въздух Michelin Tweel е готова за пазара

Michelin Tweel досега беше концептуална разработка на компанията, развивана вече десет години. Ако това име ни ви говори нищо, то е добре да се знае , че става дума за гума без използването на компресиран въздух. Днес френският гумаджийски гигант е готов да пусне на пазара тази своя революционна разработка. Тя ще се произвежда и предлага от поделението Michelin Tweel Technologies засега само за изполване при машините тип UTV в размер 26-цола.

С тази гума нямате да имате никога проблема наречен спукване или спадане на налягането на въздуха в нея. Просто защото няма въздух и налягане. Тя представлява интегрирана система от от гумен протектор и пластмасова джанта, лесно се деформира при преодоляване на препятствия и след това си връща обичайната форма. По този начин се увеличава сцеплението в условията на оф-роуд каране.

Това я прави много подходяща като оф-роуд опция за любителите на машините тип UTV. Но те не бива да гонят скоростни постижения дс нея, защото максималната й скорост на употреба е точно 60 км/ч.




В момента Michelin подготвя гумата за използване на схемите на болтовете за закрепване 4x137 и 4x156 мм. Tакива са те при Can-Am Defender, Kawasaki Mule и Polaris Ranger. Michelin по-нататък ще последват конфигурации за John Deere, Honda, Kubota и Argo, които ще се на разположение в края или началото на следващата година.




Michelin не е първопроходец в “жанра” - Polaris вече има подобно предложение с лансирането на разработката си Sportsman WV850 H.O. през 2013-а. Tук става дума за тяхно ATV оборудвано с гумите TerrarinArmor, ползващи същата идея като при Michelin Тweel.



 




Коментари

Добави коментар

Реклама