Новини » Автоновини

Nidec-PSA emotors започва да проектира своите бъдещи електродвигатели



Admin25.05.2018г 

Nidec-PSA emotors започва да проектира своите бъдещи електродвигатели

Шигенобу Нагамори и Карлос Таварес, главни изпълнителни директори съответно на Nidec и PSA Group, одобриха основаването на Nidec-PSA emotors – новото съвместно дружество на Nidec Leroy-Somer и PSA Group, посветено на проектирането, разработването, производството и продажбата на тягови електродвигатели.


Четиридесет инженери вече са наети и постъпиха в седалището на съвместното дружество в Кариер-су-Поаси близо до Париж. До края на лятото се очаква още тридесет инженери да се присъединят към този обект, където е създадена специална зона за проучване и разработване. Те ще проектират нови тягови електродвигатели, които ще се произвеждат в завода в Тремери, регион Мозел във Франция, и ще бъдат интегрирани в меки хибридни (MHEV), електрически (EV) и Plug-in хибридни (PHEV) автомобили.

Двамата главни изпълнителни директори признават стратегическото значение на мощния тягов двигател за електрическите автомобили и двете групи ще инвестират 220 милиона евро в основаването на това съвместно дружество. Това ще подкрепи офанзивата за електрификация на PSA Group, като до 2025 г. 100% от автомобилната гама на Групата ще включва електрифицирани версии.
Източник: www.peugeot.bg
 




Коментари

Добави коментар

Реклама