Новини » Автоновини

Volkswagen разсекрети Tharu



Admin25.05.2018г 

Volkswagen разсекрети Tharu

VW разсекрети външния вид на абсолютно нов кросовър, който е получил името Tharu. То е образувано от две думи – toughness (якост) и ruggedness (надежност), въпреки че първоначално е ставало дума за тхару — народност, която населява территория между границите на Индия и Пакистан.

Външноста на Volkswagen Tharu е изпълнена в духа на кросовърите Atlas/Teramont и Tiguan. Автомобилът има едра LED-оптика, правоъгълна разиаторна решетка, масивни брони и страници. Габаритите на новия SUV са 4,45 х 1,81 х 1,62 м, а размерът на междуосието е равен на 2,68 м.

По предварителна информация най-близък роднина на Volkswagen Tharu е Skoda Karoq – в основата и на двете машини лежи архитектурата MQB във версията за китайския пазар д удължено с 50 мм междуосие. Заради това в профил немската нова машина е непълно идентична с чешката. Но немците са напълно преработили предната и задната част на кросовъра, придавйки му по-голяма прилика с останалите нови модели на Volkswagen, на първо място с Tiguan.

От последния най-вероятно новият паркетник ще получи моторната си гама, в частност, бензиновите турбочетворки 1.2 и 1.4 литра с мощности 116 и 150 к.с. съответно. Сред оборудването на машината правят впечатление панорамния люк на покрива и камерата за кръгов видеообзор.

Volkswagen Tharu е предназначен на първо място за пазара в Поднебесната империя, където ще се появи още през тази година. По-късно колата ще бъде предложена и на други големи пазари в света, включително и в Русия, но няма да се продава в Европа./Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама