Новини » Автоновини

Вижте кои са най-продаваните пикапи в Европа



Admin29.05.2018г 

Вижте кои са най-продаваните пикапи в Европа Европейският пазар на нови пикапи отчита ръст от 8.4% до 59 200 единици през първите четири месеца на годината. От JATO Dynamics коментират, че въпреки по-ниския ръст, търсенето на тези многофункционални автомобили продължава да се увеличава, като пазарният им дял се е подобрил от 8.2% за периода януари-яприл на 2017 до 8.6% в края на миналия месец.

Най-висото търсене на пикапи има във Великобритания, където въпреки понижението в общата реализация на лекотоварните автомобили от началото на годината, продажбите на пикапи са се покачили с 1.3% до 18 500 единици. Със 7.1% са се увеличили продажбите им в Германия, а след това се подреждат Франция, Испания и Швеция. Най-голям пазарен дял при лекотоварните коли обаче пикапите държат в Гърция- 37%.

Най-продаваният пикап в Европа е Ford Ranger с 15 100 реализирани единици през първите четири месеца на годината, а след него се подреждат Toyota Hillux и Nissan NP300/Navara. В челната петица влизат още Mitsubishi L200, Volkswagen Amarok и Isuzu D-Max.

От JATO Dynamics споделят подробности и за пазарното представяне на трите най-нови пазарни предложения на европейския пазар, а именно Fiat Fullback, Mercedes X-Class и Renault Alaskan, общите продажби на които са на ниво от 5400 единици.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама