Новини » Автоновини

Най-надеждните и най-трошливите коли в Щатите



Admin31.05.2018г 

Най-надеждните и най-трошливите коли в Щатите Американското интернет издание iSeeCars публикува рейтинг за надеждноста на автомобилите в странат на базата на данни за дефекти и възникнали заводски проблеми.

След като са анализирали данните за броя дефектирали автомобили от даден модел за периода 2013-2017-а на Националната администрация по безопасност на пътното движение (NHTSA), е пресметнат средният показател по марки автомобили, които подлежат на връщане на производителя – проблемни коли на всеки 100 000 продадени. След това го сравнили с рейтинга за надеждност на автомобилите втора ръка на организацията Consumer Reports.

В крайна сметка са направени два списъка – с най-надеждните и с най-трошливите. В първия случай шампион се оказва Hyundai Accent. Независимо че става дума за бюджетен автомобил, собствениците му могат да не се тревожат за възможни дефекти и повреди, свързани с качеството предлагано от производителя. Второто място е за Chevrolet Equinox, а на трето Toyota Corollа.

Що се отнася за другия неприятен списък изненадващо на първо място е класиран Mercedes-Benz C-Class. Следват го GMC Sierra и BMW 3/4 Series.

ТОП-10 на най-надеждните автомобили
1. Hyundai Accent
2. Chevrolet Equinox
3. Toyota Corolla
4. Honda Civic
5. Honda CR-V
6. Honda Accord
7. Subaru Crosstrek
8. Toyota Camry
9. Hyundai Elantra
10. GMC Terrain

ТОП-10 на проблемните автомобили
1. Mercedes-Benz C-Class
2. GMC Sierra
3. BMW 3 и 4 Series
4. Dodge Durango
5. Nissan Pathfinder
6. Ram Pickup
7. Toyota 4Runner
8. Dodge Charger
9. Chrysler 300
10.Chevrolet Tahoe
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама