Новини » Любопитно

Автомобил на водород бе демонстриран в Стара ЗагораAdmin31.05.2018г 

Автомобил на водород бе демонстриран в Стара Загора

Автомобил TOYOTA MIRAI FUEL CELL, работещ изцяло с водородно гориво чрез водородна горивна клетка представиха днес в Стара Загора. Проявата е в рамките на Деня на водородното гориво и технологии, който се провежда по повод десетата годишнина на Съвместно предприятие“ Горивни клетки и водород“, уникално европейско публично-частно партньорство, което работи за ускореното навлизане на пазара на технологиите, базирани на горивни клетки и водород.

Инициативата се реализира от Българска академия на науките, Българско водородно общество в партньорство с Община Стара Загора, Регионален академичен център (РАЦ) Стара Загора, Холдинг „Загора“ и Мол Галерия.

"След София ние сме първия град, в който хората ще имат възможност да се запознаят с новата технология. Нека това, което ни се струва бъдеще да стане реалност", пожела секретарят на Общината Делян Иванов.

Пред участниците проф. Галя Владикова представи презентацията „Водородните технологии – от мечти до реалност“и съобщи, че Столична община ще работи за въвеждане на водородната технология в тролейбусния транспорт. Подобен проект може да бъде разработен и в Стара Загора.

Всеки, който има шофьорска книжка, можеше да седна зад волана на водородния автомобил и да го тества по правата отсечка на ул. „Хан Аспарух“ пред мол Галерия. Секретарят на Общината Делян Иванов бе сред първите, които провериха качествата на автомобила.
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Moto 2T
Gazpromneft Moto 2T
Разфасовка: 205 литра
Цена: 670.32лв.
Купи