Новини » Любопитно

Автомобил на водород бе демонстриран в Стара ЗагораAdmin31.05.2018г 

Автомобил на водород бе демонстриран в Стара Загора

Автомобил TOYOTA MIRAI FUEL CELL, работещ изцяло с водородно гориво чрез водородна горивна клетка представиха днес в Стара Загора. Проявата е в рамките на Деня на водородното гориво и технологии, който се провежда по повод десетата годишнина на Съвместно предприятие“ Горивни клетки и водород“, уникално европейско публично-частно партньорство, което работи за ускореното навлизане на пазара на технологиите, базирани на горивни клетки и водород.

Инициативата се реализира от Българска академия на науките, Българско водородно общество в партньорство с Община Стара Загора, Регионален академичен център (РАЦ) Стара Загора, Холдинг „Загора“ и Мол Галерия.

"След София ние сме първия град, в който хората ще имат възможност да се запознаят с новата технология. Нека това, което ни се струва бъдеще да стане реалност", пожела секретарят на Общината Делян Иванов.

Пред участниците проф. Галя Владикова представи презентацията „Водородните технологии – от мечти до реалност“и съобщи, че Столична община ще работи за въвеждане на водородната технология в тролейбусния транспорт. Подобен проект може да бъде разработен и в Стара Загора.

Всеки, който има шофьорска книжка, можеше да седна зад волана на водородния автомобил и да го тества по правата отсечка на ул. „Хан Аспарух“ пред мол Галерия. Секретарят на Общината Делян Иванов бе сред първите, които провериха качествата на автомобила.
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft GL-5 80W-90
Gazpromneft GL-5 80W-90
Разфасовка: 205 литра
Цена: 997.44лв.
Купи