Новини » Автоновини

Google купува до 62 000 автономни коли от Fiat-Chrysler



Admin01.06.2018г 

Google купува до 62 000 автономни коли от Fiat-Chrysler Американското подразделение на Fiat-Chrysler Automobiles (FCA US) обяви, че от края на тази година, ще започне увеличаване на флотата автономни автомобили на Waymo- част от гиганта Google, като общата бройка нови попълнения може да достигне до 62 000 единици.

Успоредно с това, от двете компании анонсират, че започват да работят в посока евентуалното пускане в продажба (лицензионна) на технологичните достояния на Waymo, както и на готови решения за транспорт (лизинг) към потребители.

“FCA е решена на предложи технология за автономно управление на клиентите по начин, който е безопасен, ефективен и реалистичен”, коментира Серджо Маркионе, изпълнителен директор на Fiat Chrysler Automobiles. “Стратегически партньорства, като това, което имаме с Waymo, ще помогне за това тази иновативна технология да бъде в челото”

Към момента, Waymo е единствената компания в световен мащаб, която разполага с флота автономни автомобили, движението на които не изисква присъствието на водач при движение по публични пътища. По-късно през тази година, специализираното технологично подразделение на Google ще стартира първата в света програма за мобилност, която ще даде възможност на реални потребители да използват превозните средства през приложение за мобилен телефон.

Към момента, FCA отчита доставката на 600 коли- Chrysler Pacifica Hybrid, към Waymo.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама