Новини » Спорт

Седемгодишен с АTV се качи на подиума в X Cross Troyan!Admin05.06.2018г 

Седемгодишен с АTV се качи на подиума в X Cross Troyan!

- Новите попълнения в Детска ATV школа - Троян се представиха отлично на традиционното състезание за ATV, Moto и бъги машини  - X Cross Troyan.
- Седемгодишният Жоро Желязков от Шумен при дебюта си направи фантастична езда с ATV и заслужи второто място на почетната стълбичка.
- Победител в клас Junior стана Венци Николов от Девня за когото това е трето участие в състезанието. С бронзово отличие се окичи още един дебютанат - Валентин Димитров от Джулюница на 11 години.
- Събитието се реализира с подкрепата на Община Троян, на народния представител Джейхан Ибрямов  и фирмите „Калинел” и „А1”.

В клас Junior, категория „Мотоциклети” се наложи възпитаникът на Детската Школа Дениз Асанов на 12 години, следван от 10-годишния Борис Иванов от „Девня-Марциамопол”
и Веселин Ангелов от Троян на 12 години. Състезанието се проведе в два дена, като децата преминаха три етапа в жега и прах и показаха истински спортен дух.
 
За големите  с  ATV бе подготвен   изключително техничен и тежък терен, като в горещото време състезателите преминаха по три манша в двата дена, с обща дължина от около 50 километра.
В класа на любителите спечели Ивелин Червенков от Троян, следван от Веселин Кючюков от Велико Търново и Николай Николов от „ Девня Рейсинг”.

При Експертите с ATV битката се водеше между трима словенски топ пилоти и най-добрите български представители в този спорт. Третият манш се оказа решаващ за класирането, тъй като един от лидерите – Марин Милев, по технически причини отпадна от надпреварата. В крайна сметка след тежка битка се наложи Калин Лесидренски от Троян, следван от Мартин Аламуров от Велико Търново и словенеца Томаш Лешник.
 
Голяма атракция на трасето в Дълбок дол сътвориха UTV бъги машините, които с мощния си рев и масов старт наелектризираха публиката и изхвърлиха тонове пепел. Валентин Гергов с Can-Am поведе убедително на старта и на двата манша, плътно преследван от Европейския шампион Николай Гочев и Красимир Колев. Последва серия от атрактивни изпреварвания, много газ и адреналин. Поради обръщане по таван на Красимир Колев в третия манш се наложи да се рестартира състезанието.

След новия старт Николай Гочев спечели серията, но в крайното класиране се наложи Красимир Колев с Polaris RZR 1000, следван от Валентин Гергов и Николай Гочев. Всички те са състезатели на „4х4 Адвенчър” Троян. Това бе и тест на машините преди участието им в Източно Европейския Шампионат в Румъния след 20 дни.
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Газпромнефть Хидравлик 46
Газпромнефть Хидравлик 46
Разфасовка: 20 литра
Цена: 64.32лв.
Купи