Новини » Автоновини

Bridgestone пуска първата си всесезонна touring гума



Admin11.06.2018г 

Bridgestone пуска първата си всесезонна touring гума

Bridgestone, най-голямата компания производител на гуми и каучукови изделия в света, пуска на пазара Weather Control A005, всесезонна гума, която ще помогне на шофьорите да владеят пътуването независимо от сезона. От магистралата до неочаквано спиране в града, висококачествената гума предлага изключителен контрол при различни метеорологични условия, особено при дъжд - което се счита за съществено от европейските шофьори.

Bridgestone проектира Weather Control A005, за да отговори на нуждите на потребителите, които търсят целогодишно удобство и безопасност. "За шофьорите, които искат да имат контрол, с едни и същи гуми през цялата година, независимо от слънце, дъжд или сняг, ние искахме да проектираме всесезонна гума, която да не прави компромис с безопасността. Това е, което постигнахме с Bridgestone Weather Control A005, обяснява Лоран Дарту, главен мениджър на отдел „Стратегия и маркетинг“ (CSMO) за Bridgestone EMEA.

Проектирани с крайни потребители за крайни потребители

Въпреки това, историята на Weather Control A005 не започва от чертожната дъска. Преди да започне проекта, Bridgestone проведе проучване на нуждите и очакванията на 15 000 крайни потребители, относно гуми за всеки сезон, като същевременно ги разпита за ежедневните им предизвикателства на пътя. ‘Шофьорите искат да бъдат сигурни, че техните гуми за всеки сезон могат да се справят с различни видове метеорологични условия", обяснява Лоран Дарту. ‘Но изследванията показаха, че безопасността при мокри условия е основна грижа на европейските потребители.’

Безопасност и ефективност

Bridgestone ясно обърна внимание на: независимо тествани и сертифицирани от TÜV SÜD, един от най-уважаваните независими автомобилни институти в света, Weather Control A005 надмина водещия конкурент на пазара при спиране както при мокри, така и при снежни условия. Bridgestone Weather Control A005 е отличен и с най-добрия в ЕС клас A за сцепление с влажна повърхност и с клас C за съпротивление при търкаляне (при някои избрани размери, дори постигайки степен B по отношение на съпротивлението при търкаляне).

Bridgestone Weather Control A005 е в съответствие с изискванията на закона 365 дни в годината, благодарение на представянето си при сняг, сертифициранo от маркировката "3 Peak Mountain Snow Flake" (3PMSF). Гумите предлагат същия голям километраж като премиум летните touring гуми на Bridgestone - Turanza T005.

Разработен и произведен в Европа

Високо квалифицираните инженери и химици в Техническия център на Bridgestone в Рим, Италия, отговарят за проектирането на Bridgestone Weather Control A005. Дизайнът на протектора е с V-образна форма, иновативна “Z” форма на блоковете и слотове с голям обем в рамото на шарката. Те работят с оптимизираното конструиране на каросерията и разпределението на контактното налягане, за да се гарантира, че гумата изпълнява очакванията на крайните потребители по отношение на сцеплението, горивната ефективност и износването. Използването на технологията Nano Pro-TechTM на Bridgestone и високото съдържание на силициев двуокис, допълнително подкрепят производителността на гумата.

Наличност

Bridgestone пусна в началото на май 2018 г. Weather Control A005, първата си гума за пътуване през всеки сезон. С 68 размера за 15 "до 20" джанти, тя веднага покрива търсенето на 94% от леките автомобили и SUV-тa на пътя, като допълнителните размери ще бъдат предоставени през 2019 г.

Малко след първоначалното стартиране през ноември 2018 г., Bridgestone ще пусне на пазара и четири варианта за миниван. Те ще бъдат оборудвани с технологията DriveGuard, уникална иновация, която позволява на шофьорите да продължат пътуването си дори при спукване./Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама