Новини » Автоновини

Honda Civic Type R с нов рекорд на пистата Спа-Франкоршамп



Admin18.06.2018г 

Honda Civic Type R с нов рекорд на пистата Спа-Франкоршамп

След като преди месец инициативата Type R Challenge 2018 на Honda записа първия си успех на пистата Маникур във Франция, днес от компанията обявиха ново най-добро постижение за автомобил с предно задвижване- Civic Type R, този път на Спа-Франкоршамп.

Новото най-добро постижение е дело на Бертран Багет (Белгия), състезаващ се с Honda NSX Super GT в Super GT сериите с отбора на Nakajima Racing, и е 2 минути и 53.72 секунди.

“С предно задвижване, обикновено винаги очакваш да има недозавиване, но този автомобил е толкова балансиран”, коментира Багет. “От самото начало получаваш голяма увереност благодарение на добрата обратна връзка чрез волана, особено в режим +R. Шасито е много устойчиво, задницата е много стабилна и предницата захапва много добре за сериозно сцепление отпред. Аеродинамичният пакет наистина помага за това колата да се чувства залепнала при висока скорост”.

През юни 2016 година, Honda организира специална офанзива, крайният резултат от която беше поставянето на пет нови рекорда на емблематични за европейската моторспорт сцена писти. Тогава, с представител на вече старото поколение на легендата Civic Type R бяха регистрира нови най-добри времена на Силвърстоун (2’31.85), Спа-Франкоршамп (2’56.91), Монца (2’15.16), Ещорил (2’04.08) и Хунгароринг (2’10.85).

През тази година, рекордите ще бъдат атакувани с новата генерация на Civic Type R, който е оборудван с двулитров VTEC TURBO двигател с 320 конски сили и 400 Нм. Новото поколение на автомобила е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 5.7 секунди и да развие максимална скорост на движение от 272 км/ч.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама