Новини » Автоновини

Новият PEUGEOT PARTNER - Преодолява невъзможното



Admin26.06.2018г 

Новият PEUGEOT PARTNER - Преодолява невъзможното

Защо да не съчетаете практичност и удоволствие, да усещате тази наслада всеки път, когато шофирате, защо да не оптимизирате времето си, да гарантирате безопасността си и да се чувствате сигурни, че автомобилът ви е достатъчно здрав да издържи на всеки тест... точно това предлага новият PEUGEOT PARTNER на всички професионални клиенти в сегмента на лекотоварните автомобили (LCV).
Новият PEUGEOT PARTNER, с PEUGEOT i-Cockpit® като стандартно оборудване, безпрецедентна стъпка в сегмента, предлага ново усещане при шофиране, което благоприятства продуктивността.
PEUGEOT революционизира LCV сегмента с подходящо, динамично и щедро пазарно предложение – перфектният баланс между удобство и управляемост – отличителна черта на Марката.
С динамичния си дизайн новият PEUGEOT PARTNER е не само практичен и елегантен – той съдържа ненадмината гама системи в помощ на водача, които досега са били налични само в най-новите поколения седани. За първи път моделът включва две основни, оригинални иновации: индикатор за претоварване и Surround Rear Vision - осигурен от камера заден изглед, включително на мъртвите зони.
Новият PEUGEOT PARTNER предлага мобилен офис за работа без стрес; размерите отговарят напълно на пазарния сегмент, той е изключително комфортен и зоната за полезен товар е по-практична и функционална от всякога.
Независимо каква е вашата професия, ще откриете подходящата конфигурация, която ви позволява да работите ефективно: просто разгледайте версията Grip, която отговаря на нуждата от здравина при всякакви обстоятелства, или версията Asphalt за онези от вас, които прекарват повече време зад волана.
Новият PEUGEOT PARTNER е в основата на предприемаческия дух; той увеличава капацитета ви за постигане на резултати и прави възможно стигането далеч отвъд това, което преди може да е изглеждало невъзможно.

Новост в LCV сегмента!

Първото впечатление от интериора на новия PEUGEOT PARTNER е мигновено завладяващо, финалните щрихи и изработка са еднакви с тези на пътнически автомобил във всяко отношение. Моделът е оборудван със свръхмодерни технологии, които благоприятстват стимулиращото, инстинктивно и безопасно шофиране.

„Новият PEUGEOT PARTNER подновява 20-годишна история на здравина и качество, потвърдени от професионалните потребители. След успеха на най-новите ни модели, нашата SUV офанзива с PEUGEOT 2008, 3008 и 5008 и след лидерството на новия PEUGEOT RIFTER, трябваше да имаме същата амбиция за нашия автомобилен дизайн за LCV, а именно да революционизираме пазара с иновативно и безпрецедентно оборудване! Ето защо емблематичният PEUGEOT i-Cockpit®, толкова обичан от нашите клиенти, е стандартно оборудване в новия PEUGEOT PARTNER. Този висококачествен, удовлетворяващ автомобил осигурява на потребителя истинско съчетание на практичност и удоволствие.“
Жан-Филип ИМПАРАТО, Главен изпълнителен директор на PEUGEOT

PEUGEOT i-COCKPIT®: ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ЛЕКОТОВАРЕН АВТОМОБИЛ
PEUGEOT i-Cockpit®, от който са продадени над 4 000 000 броя, сега за първи път е в лекотоварен автомобил.
Много повече от нова характеристика, PEUGEOT i-Cockpit® се превръща в задължително оборудване за професионалните потребители, които постоянно търсят начини да подобрят качеството на предлаганата от тях услуга. Оптимално ергономично разпределение, отличен комфорт и образцови системи за безопасност осигуряват интуитивно усещане при шофиране:
Компактен волан за подобрен захват и маневреност – управлението е по-бързо, по-малко уморително и много по-приятно!
Дисплей на нивото на очите се предлага като стандартно оборудване, за да даде възможност на водача да получава важната информация за шофирането, без да сваля поглед от пътя, което е гаранция за безопасност и комфорт.
8-инчов капацитивен сензорен екран, разположен в центъра на бордното табло в полезрението на водача, осигуряващ пряк и постоянен достъп до ключови функции за комфорт – радио навигация, настройки на автомобила, телефон и др.

SURROUND REAR VISION – ПЪЛЕН КОНТРОЛ НАД СРЕДАТА
Вече не се налага да избирате между безопасност и видимост. Тази нова система е ценна помощ за водача; тя предоставя изглед на околностите на автомобила. Така водачът има оптимална външна видимост, което улеснява шофирането и маневрирането.
Новият PEUGEOT PARTNER е оборудван с две камери: едната е разположена в основата на огледалото от страната на пътника отпред, а другата – в горната част на панелите на задните врати. Те осигуряват:
Страничен изглед от страната на пътника, като така се изключват всякакви мъртви зони
Заден изглед за улесняване на маневрирането в складове, промишлени обекти или в градска среда.

Изображенията се извеждат на екран, разположен там, където обичайно е монтирано вътрешното огледало за обратно виждане, и предоставят близък изглед на обектите в непосредствена близост до автомобила за по-бързи реакции и оптимална безопасност.

ИНДИКАТОР ЗА ПРЕТОВАРВАНЕ – ПЪЛНА СВОБОДА ДА ОРГАНИЗИРАТЕ ВАШЕТО ПРОСТРАНСТВО
Новият PEUGEOT PARTNER има щедър капацитет за товарене и полезен товар; той е оборудван и със система за предупреждение при претоварване – изцяло нова технология за гарантиране на пълна безопасност при всякакви обстоятелства.
Процесът е прост и ефективен – масата се измерва автоматично при включване на двигателя; тя може също така да бъде измерена от товарната зона, когато автомобилът е спрял, чрез специален бутон, разположен в товарната зона.
При достигане на 90% от общия капацитет за товарене върху бутона за управление светва бял LED индикатор; ако максимално разрешеният товар е надвишен, светва жълт LED индикатор, допълнен от визуално предупреждение на бордното табло.
Тази практична и ефективна система е гаранция за безопасността на автомобила. Чрез избягване на претоварването на автомобила се избягват всички рискове от влошено пътно поведение и свързаните с него опасности като спукване на гума, загуба на контрол над автомобила, преждевременно износване, по-висок разход на гориво и риск от глоби.
Ново и уникално за всички сегменти на LCV пазара, това оборудване се предлага като опция.

СВРЪХМОДЕРНИ ТЕХНОЛОГИИ – БЪДЕТЕ СВЪРЗАНИ!
Списъкът от налични технологии е впечатляващ и непостиган досега в този сегмент. Той е еквивалентен на този на PEUGEOT 3008 SUV, в зависимост от версиите:
Електрическа паркинг спирачка. Тя е не само лесна за ползване, но освен това пространството, освободено от стандартната ръчна спирачка, е оползотворено като голямо място за съхранение или по-голяма седалка за версията с 3 места.
Функцията Адаптивен автопилот поддържа зададената скорост и адаптира дистанцията до автомобила отпред в съответствие с нея. Пълното спиране на автомобила е възможно, ако той е оборудван с 8-степенна автоматична скоростна кутия.
Системата Разширено разпознаване на пътните знаци разпознава и извежда пътните знаци и предлага адаптиране на системата за ограничаване на скоростта и автопилота в съответствие с максимално разрешената скорост.
Асистент за придържане в лентата коригира курса на автомобила в случай на понижено внимание на водача.
Предупреждение за бдителността на водача използва система от камери за следене, базирана на анализ на движенията на волана. Системата издава звуково и визуално предупреждение, когато засече понижено вниманието на водача.
Активната спирачка за безопасност се включва, ако бъде засечен риск от сблъсък.
Стабилизатор на теглича стабилизира ремаркето чрез неутрализиране на страничните движения и намаляване на скоростта на автомобила, ако е необходимо.
Автоматично превключване на къси и дълги светлини
Камера за заден ход Visiopark 180° показва 180-градусов изглед на околностите зад автомобила със стандартен 180-градусов изглед („от птичи поглед“) или приближен изглед при наличие на препятствие в непосредствена близост.
Следене на мъртвата зона с предупредителен индикатор в страничните огледала.
Безключов достъп до автомобила и стартиране на двигателя

Голям 8-инчов цветен сензорен екран осигурява свързаност. Леснодостъпен и наклонен към водача, той се предлага с два USB контакта, един жак, Bluetooth и безжично зарядно за смартфон. Системата се допълва от Mirror Screen, която е съвместима с Mirror Link®, Apple Carplay™ и Android Auto™.
Свързаната 3D навигационна система е с гласово управление, което позволява лесно и иинтуитивно откриване на интересни места. Тя взема предвид информацията за пътната обстановка в реално време (TomTom Traffic). Може да извежда паркинги, бензиностанции и местна прогноза за времето.
За да увеличи още повече безопасността на клиента, 3D навигационната система е придружена от PEUGEOT Connect SOS и Assistance.
В случай на инцидент, PEUGEOT Connect SOS алармира, посочва местоположението на автомобила и се свързва със службите за аварийна и спешна помощ, ако е необходимо.

PEUGEOT Assistance свързва потребителя с Пътна помощ на PEUGEOT, която въз основа на съобщената информация (местоположение, номер на шасито на автомобила, пробег и механични предупреждения, издадени от бордовия компютър) може да изпрати автомобил на пътна помощ.

За да улесни ежедневното ползване на автомобила и да ви помогне в управление на поддръжката, разхода на гориво и анализа на пътуванията, осъществени с автомобила, новият PEUGEOT PARTNER предлага широка гама пакети опции:

Пакет Monitoring информира потребителя за операциите по поддръжка, които трябва да се извършат, чрез съобщения в неговото лично пространство в MyPeugeot.
Пакет Tracking намира местоположението на новия PEUGEOT PARTNER в реално време и помага на органите на реда в случай на кражба на автомобила.

За мениджърите на автопаркове, които винаги търсят по-голяма ефективност и оптимизация на автопарка, са на разположение три специални пакета:
Пакет Connect Fleet Management следи изминатия пробег въз основа на часовете на ползване, точна оценка на разхода на гориво и свързаните разходи и следи в реално време интервалите за сервизно обслужване.
Пакет Eco-drive добавя анализ на шофирането с персонализирани съвети за водача.
Пакет Geolocation предлага проследяване на автомобила в реално време, посочвайки поетите маршрути и престоя на автомобила. Възможно е да се зададе конкретна зона, която да се спазва, с изпращане на предупреждение в случай на несъответствие.

ИСТИНСКИ БИЗНЕС ПАРТНЬОР С РЕАЛНА ИНДИВИДУАЛНОСТ

Тъй като лекотоварният автомобил е средство за мобилност и имидж, е отделено специално внимание, за да се гарантира, че новият PEUGEOT PARTNER излъчва динамизъм и увереност. Той продължава стилистичните кодове на новия PEUGEOT RIFTER и така е в синхрон с текущата автомобилна гама на PEUGEOT.
Предната част е елегантна, модерна и здрава с Лъва в центъра на вертикалната решетка, която подчертава дизайна на мощните предни фарове.
Профилът отразява цялата сила на стила. Линиите са перфектно балансирани с къс, хоризонтален преден капак, висока средна линия и по-къси надвеси. Скосеният дизайн, който е симетричен в предната и задната част, оформя страничните части с нов силует на каросерията.
Отзад, бронята придава сила на долната част и осигурява оптимална защита. Широко отварящите се врати подчертават здравия характер на автомобила и представляват допълнителна защита срещу кражба от товарното отделение. Предлага се и опция за еднокрила задна врата.
Вътрешният дизайн е с визия, присъща на гамата пътнически автомобили на Peugeot: ергономични и същевременно елегантни. Стилът е елегантен и дискретен, пространството е едновременно ергономично и гъвкаво, включващо многобройни решения за съхранение за перфектна функционалност, съчетана с несравнима здравина.
Вътре в автомобила погледът е мигновено привлечен от бордното табло, включващо PEUGEOT i-Cockpit®, където всичко е леснодостъпно, за да може водачът да се съсредоточи върху пътя и да се наслаждава на интуитивно, динамично шофиране. Поддържането на автомобила в отлично състояние не е пренебрегнато, като при някои версии се предлагат гумени подови стелки като стандартно оборудване.

„EMP2 осигурява изключително високо ниво на динамика, но също така ни позволи да създадем силен, динамичен и здрав дизайн. Новият външен вид доведе до по-къси надвеси за по-добра маневреност, по-висок преден капак за по-голяма здравина и оптимизирана архитектура, за да предложи интериор, който е едновременно практичен и модулен.“
Кийт РАЙДЪР, Дизайнер на новия PEUGEOT PARTNER


Когато прекарвате дълго време в автомобила, акустичният комфорт е от първостепенно значение, поради което на него е отделено специално внимание и резултатът е ниво на акустичен комфорт, непостижим досега за автомобили в този сегмент.
Благодарение на вниманието, отделено на комфорта в автомобила, благодарение на отличното управление и лесно ползване на автомобила, новият PEUGEOT PARTNER обогатява живота на професионалистите, като предлага ново усещане при шофиране, съчетаващо удоволствие и свобода.


Оптимизирани размери за повече ефективност

Основните нужди на професионалните потребители бяха основният фокус, когато разработвахме новия PEUGEOT PARTNER: оптимална функционалност при всякакви обстоятелства.
Размерите отговарят напълно на стандартните в сегмента, с дължина от 4,40 м за версията Standard, осигуряваща оптимална ефективна използваема дължина от 1,81 м. Товарният обем, вариращ от 3,30 м3 до 3,80 м3 в зависимост от версията, е достатъчен за поместването на 2 европалета.
Версията Long, която е с дължина от 4,75 м (+35 см), осигурява дори още по-голям товарен капацитет. Ефективната дължина на тази версия е 2,16 м, а товарният капацитет е от 3,90 м3 до 4,40 м3.
Новият PEUGEOT PARTNER е изграден въз основа на версия на платформата EMP2, която е използвана за най-новите модели на Марката. Тази изпитана и тествана платформа позволява по-къси надвеси и по-малък радиус на завой за лесно маневриране: радиусът на завой между тротоарите е едва 10,82 м за версията Standard и 11,43 м за версията Long.
Полезният товар е един от най-добрите в сегмента със стойности от 650 кг до 1 000 кг за определени версии, както Standard, така и Long. Версиите с много нисък разход на гориво имат полезен товар от 600 кг.
МНОГОФУНКЦИОНАЛНА МОДУЛНОСТ
Шест крепежни халки на пода се предлагат като стандартно оборудване, за да гарантират, че товарите ви са напълно обезопасени. Четири допълнителни на половината височина могат да бъдат добавени като опция. Товарната зона е лесна за ползване при всякакви обстоятелства, тъй като съдържа 12-волтов контакт и отлично осветление с шест светодиода, осигуряващи светлинен поток от 237 лумена.
Опционалните плъзгащи се странични врати осигуряват лесен достъп, широко отварящите се задни асиметрични врати (2/3 – 1/3) предлагат голям отвор за товарене (опцията със задна врата), а люкът, разположен точно над задните врати, позволява транспортиране на дълги предмети.
В зависимост от версията новият PEUGEOT PARTNER може да бъде оборудван с модулируема седалка Multiflex, която предоставя следните възможности:
Трима души отпред. Тази практична функция е много високо ценена от професионалистите, тъй като могат да превозват своите екипи и инструменти и да оптимизират пътуването си. Липсата на лоста на стандартната ръчна спирачка прави възможно разширяването на централната седалка.
Равен под, товарен капацитет, увеличен с 400 л, и ефективна дължина до 3 м за версията Standard и 3,35 м за версията Long и едновременно с това запазване на възможността за транспортиране на 2 души, благодарение на сгъваемата странична пътническа седалка.
Възможност за транспортиране на дълги предмети, благодарение на сгъването на страничната седалка към облегалката й.
Мобилен офис, благодарение на масичка за писане, вградена в сгъваемата облегалка на централната седалка. Сега тя е оптимизирана и може да се накланя към пътника или към водача.
Място за съхранение със заключване под централната седалка.

Новият PEUGEOT PARTNER предлага товаро-пътническа версия с дълбока кабина при версията Long. Седалката на втория ред е пренесена от новия PEUGEOT RIFTER и предлага истински комфорт и рекордно пространство за краката в сегмента. Друга уникална характеристика в този клас е възможността за сгъване на втория ред седалки, което позволява транспортирането на големи товари и същевременно оставя място за пътническа седалка на първия ред, която на свой ред може да бъде сгъната, за да осигури място за дълги товари.

С максимален капацитет от 113 литра решенията за съхранение са проектирани да задоволят най-различни професионални нужди. Те са винаги на разположение и интелигентно разпределени из цялото пространство за пътниците –багажното отделение, джобовете на седалките и жабката. Разположена срещу пътника, тя използва пространството, обичайно заето от въздушната възглавница (която сега е от типа „Bag-in Roof“), достатъчно голяма е да помести 15-инчов компютър и може да се охлажда. Към жабката е добавен отвор за преминаване на кабел, за да може компютър да бъде оставен да се зарежда.

ГАМА ИКОНОМИЧНИ ДВИГАТЕЛИ НА РАЗУМНИ ЦЕНИ
Работата, извършена по отношение на архитектурата на автомобила и по оптимизация на масата му, е ключова за намаляване на разхода на гориво и CO2 емисиите.
Гамата двигатели са изключително икономични: всички те отговарят на най-новите стандарти и са готови за предстоящата WLTP сертификация.
Бензиновите двигатели включват две версии на 1,2-литровия двигател PureTech:
PureTech 130 к.с. S&S с 8-степенна автоматична трансмисия EAT8 (налична през 2019 г.)
PureTech 110 к.с. S&S с 6-степенна механична скоростна кутия.
Двигателите PureTech са оборудвани с филтър за твърди частици за намаляване на емисиите частици.
Предлагат се три дизелови двигателя:
BlueHDi 130 к.с. S&S с 6-степенна механична скоростна кутия или 8-степенна автоматична трансмисия EAT8
BlueHDi 100 к.с. S&S с 5-степенна механична скоростна кутия
BlueHDi 75 к.с. с 5-степенна механична скоростна кутия.

Всички дизелови двигатели са оборудвани с филтър за твърди частици и система за селективна каталитична редукция (SCR). Тази технология намалява емисиите от момента на включване на двигателя и не изисква никаква добавка.
Нови конфигурации за по-голяма адаптивност

В допълнение към стандартните нива на оборудване, новият PEUGEOT PARTNER предлага за първи път готови версии за определени профили на употреба.
Grip, версия, която напълно отговаря на нуждите за достъп до трудни терени и която може да транспортира тежки, мръсни, дълги товари и едновременно запазва достатъчно място за трима души. Достатъчно здрава да издържи на всякакви условия, тази версия предлага:
Увеличен пътен просвет
По-големи джанти с гуми Mud & Snow
Усъвършенстван контрол на сцеплението - Advanced Grip control
Три седалки отпред
Под с пластмасово покритие
Увеличен полезен товар от 1 000 кг
Допълнително осветление в товарната зона
Резервна гума

Asphalt е предназначена за професионалисти, които изминават голям километраж, които не броят часовете, прекарани в автомобила и които търсят преди всичко безопасност и комфорт. Тази версия включва:
Подобрена звукоизолация
Седалки „Comfort“
Surround Rear Vision
Електрическа паркинг спирачка
Радио с 8-инчов сензорен екран
Регулатор и ограничител на скоростта
Сензор за дъжд и осветеност
Климатик

Всички опции от гамата могат да бъдат добавяни към тези версии за посрещане на нуждите на всички професионалисти.
И не на последно място, пълна гама трансформации е планирана с нашите партньори: аварийни и помощни автомобили, специализирани превозни средства за строителния сектор, пикапи, хладилни превозни средства, 4x4 и други.
Каквито и да са вашите изисквания, новият PEUGEOT PARTNER има подходящия отговор.

Новият PEUGEOT PARTNER ще бъде пуснат на международните пазари от ноември 2018 г.
Източник: www.peugeot.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама