Новини » Любопитно

Continental хлопва вратата пред автомобилните хакериAdmin26.06.2018г 

Continental хлопва вратата пред автомобилните хакери

Развитието на технологията за автономно управление на автомобилите ги прави лесна мишена за хакерски атаки, чрез възможноста за достъп към различните системи на автомобила. Това е възможно заради свързаноста на новите модели с Интернет, обмяната на облачна информация, връзките със сървъри на автопроизводителите, общуването на колата с пътната инфраструктура и с околните автомобили.

В Continental са загрижени от тази възможност и разработват технология за криптиране на информацията в автомобилите за сигурна защита на най-важните им компоненти, като спирачната система например, от хакерски попълзновения. За засилване на технологичните си търсения в тази посока Continental закупил израелския стартъп Argus Cyber Security, който беше включен след покупката в състава на дъщерната компания на Continental Elektrobit.

Първата разработка в тази посока е внедрена в най-новата спирачна система MK C1 при която функциите за активиране на спирачките, на сервоусилвателя и системите за управления ABS и ESC са обединени в един компактен облегчен модул. В сравнение с традиционните системи MK C1 предлага повишена ефективност, по-ниско тегло и по-висока компактност. MK C1 е специално разработена за модели със съвременни системи за подпомагане на водача, с функция за рекуперация на енергията и с автоматизирано управление.

Криптографската функция за създаване на ключове за безопасност ги генерира за всеки продукт отделно. Това трябва да осигури максимална защита, защото дори един автомобил да е хакнат, другият остава както преди защитен. При това ключовете не могат да бъдат прочетени отвън, както това е невъзможно за PIN-кода на смартфон.
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Hydraulic HLP 32
Gazpromneft Hydraulic HLP 32
Разфасовка: 205 литра
Цена: 620.51лв.
Купи