Новини » Спорт

Иван Влъчков ще се бори за победата в класа си в 3-ия кръг от сериите GT4Admin28.06.2018г 

Иван Влъчков ще се бори за победата в класа си в 3-ия кръг от сериите GT4

Шампионът на България на Затворен маршрут в клас Туринг за последните 2 години Иван Влъчков ще участва в 3-ия кръг от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Нюрбургринг в Германия идния уикенд.

Този сезон Влъчков отново се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1. В първия кръг в Чехия Иван спечели и двете състезания в своята категория на аматьорите.

Във втория в Австрия Иван беше замесен в инцидент в първото състезание, след който колата му беше сериозно повредена и той не може да вземе участие във втората надпревара.
Иван познава пистата Нюрбургринг, като миналата година участва на нея в GT4 в същия клас. Трасето му пасва много и Иван ще се гони първото място в класа с напълно възстановената кола след инцидента в Австрия.

„Чака ни силна конкуренция, каза Иван, който вече е записан като студент в НСА със специалност "Автомобилен и мотоциклетен спорт". - Очакваме отново да кара бившият пилот от Формула 1 Кристиан Данер. Ще се борим за първото място в класа ни."

В петък предстоят 2 свободни тренировки, а в събота е квалификацията от 10:00 часа българско време. Първото състезания е същия ден от 14:40 българско време, а второ в неделя от 14:00 часа.
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

G-Special UTTO 10W-30
G-Special UTTO 10W-30
Разфасовка: 205 литра
Цена: 1031.52лв.
Купи