Новини » Автоновини

Volkswagen Group инвестира 1 млрд евро в плана INDIA 2.0 на SKODA Auto



Admin05.07.2018г 

Volkswagen Group инвестира 1 млрд евро в плана INDIA 2.0 на SKODA Auto

SKODA Auto разкри нови подробности относно стратегическия си план за развитие INDIA 2.0 на територията на Индия.

Според новата инициатива за райониране на Volkswagen Group, SKODA Auto започва да отговаря ексклузивно за продуктовото развитие на моделите на групата в Индия, като за целта, автомобилният гигант ще инвестира внушителните 1 000 000 000 евро за реализирането на проекта, основно между 2019 и 2021 година.

“Според предвижданията на експерти, през следващите няколко години Индия ще се превърне в третия по големина автомобилен пазар в целия свят”, коментира Бернхард Майер, изпълнителен директор на SKODA. “С нашия проект INDIA 2.0 ние създаваме правилните условия за устойчиво развитие там. Нашата цел е амбициозна, но постижима: заедно с марката Volkswagen ние целим пазарен дял от до 5% в дългосрочен план, в зависимост от пазара и развитието на сегментите”.

“В индия ние ще предлагаме върхови продукти на цени, които ще променят парадигмата в автомобилната индустрия”, споделя Гурпратап Бопарай, управляващ директор на ŠKODA AUTO India Private. “Ние ще произвеждаме нови продукти на местно ниво, базирани на специално локализираната платформа MQB A0, която вече отговаря на стриктните емисионни и екологични стандарти, които се очаква да влязат в сила в Индия през 2020 година”.

Моделната офанзива на SKODA Auto в Индия ще бъде стартирана през 2020 година, като тогава в продажба ще бъде пуснат субкомпактен SUV модел.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама