Новини » Любопитно

Renault направи оферта за остатъка на акциите на AvtoVAZAdmin05.07.2018г 

Renault направи оферта за остатъка на акциите на AvtoVAZ

Renault е направил задължително предложение за закупуване на останалите освен неговите акции на руския автопроизводител AvtoVAZ според официално съобщение на френския автопроизводител.

В момента AvtoVAZ, който е най-големият производител на автомобили в Руската федерация е част от алианса Renault-Nissan, в който отскоро беше включена и Mitsubishi Motors. Руската компания прави известните автомобили Lada.

Най-големият по големина държател на акции във АвтоВАЗ е алиансът Ростек Ауто. В него Renault има 61.1 процента от акциите, останалите са на руския конгломерат Rostec. Руско френският алианс увеличи наскоро дела си в AvtoVAZ от 64,6 на 83.5 процента. Така беше надхвърлена границата от 75% собственост, след която според руските закони изисква да се направи задължителна оферта за изкупуване на акциите към останалите им миноритарни собственици.

От Renault обявиха, че офертата ще е валидна до 10-и септември на цена от 12,4 рубли /3,29 лева/ на акция за обикновеното им ниво и 12.2 рубли /3,24 лв/ за преференциалното.
Източник:Renault-направи-оферта-за-остатъка-на-акциите-на-AvtoVAZ" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Diesel Premium 10W-40
Gazpromneft Diesel Premium 10W-40
Разфасовка: 205 литра
Цена: 1143.9лв.
Купи