Новини » Автоновини

Можe ли да се мие електромобил?Admin11.07.2018г 

Можe ли да се мие електромобил?

За специалистите този въпрос сигурно изглежда глупав, но се оказва че доста автомобилистите в Англия съвсем не го смятат за такъв. Социологично проучване, направено в раките на британска правителствена програма за популяризация на “зелените” автомобили - Go Ultra Low, показа, че 47% от запитаните не са уверени че може.

Нататък още повече – мнозина от жителите на Великобритания изобщо не знаят много за електромобилите. 52% от тях, например са уверени че не могат по принцип да опишат електромобил и как работи. Още 47% са уверени, че са по-бавни от класическите автомобили, въпреки че при повечето нови електромобили нещата са обратни.

Същото се отнася и до разходите свързани с експлоатацията на електромобилите. 25% от запитаните отговарят, че обслужването на електромобил е по-скъпо от това на автомобилс класически ДВГ. Реалноста, обаче сочи че електромобилите са със 70% по евтини в експлоатацията и обслужването си в сравнение с дизеловите и бензиновите автомобили. Британците също завишават цената на зареждането на електромобил, смятайки че струва 21,5 фунта стерлинги, въпреки че в действителност тази услуга струва 3,6 британски лири.

Други пък 27% не знаят, че електромобилът може да се презарежда от нормалната битова елмрежа. И накрая – според анкетираните броят на електромобилите и зарядните станции за тях са съответно 9000 и 6000, докато истинският им брой възлиза на по 17 000.
Източник:Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Diesel Extra 10W-40
Gazpromneft Diesel Extra 10W-40
Разфасовка: 205 литра
Цена: 947.1лв.
Купи