Новини » Автоновини

Победителят в Еко Рали България идва да защити титлата сиAdmin13.07.2018г 

Победителят в Еко Рали България идва да защити титлата си

В Еко Рали България 2018, шести кръг от Световната Е- Регуларити купа на FIA, подадоха заявка за участие италианците Фузи Валтер Кофлер и Франко Гаиони с електромобил Tesla S 90 D. Техният екипаж е за пети път в София, а миналата година бе и големият победител в българската еко надпревара.

Сега, италианският тим е готов да защити победата си, по пътя към Световната купа на FIA. И има всички шансове да го направи - Кофлер и Гайони са водачи в класирането след първите три кръга в Италия, Чехия и Гърция. Дали срещу тях ще се изправи най-опитният български екипаж – този на Калин Дедиков и Георги Павлов, предстои да разберем следващите дни. Българите съвсем скоро спечелиха „Тесла рали” в Сърбия и са набрали „инерция”.

Две седмици преди старта на Еко Рали България 2018, броят на заявките догонва миналогодишния. Ще ви припомним, че на старта през 2017 година в София застанаха цели 15 електромобила. А най-нетърпеливите да стартира в тазгодишната надпревара са екипажите на Софийския инспекторат, които са първите подали документи за участие. Институцията ще изпрати два екипажа, които ще се състезават с Nissan Leaf и Renault Zoe. Няколко общини от различни краища на страната също ще изпратят свои екипажи.

Сериозен е интересът към Еко Рали България 2018 от страна на вносителите на автомобили, които имат електрически модели в гамата си. Така, на старта в София на 27 юли, ще видим актуалните екологични модели на марки като BMW, Hyundai, KIA, Renault, Nissan, Volkswagen и др.

Тази година, Еко Рали България e с изцяло нов маршрут, който ще отведе участниците във Вършец, под мотото “Пътят на минералната вода”. Организаторите подготвят голяма стартова церемония на площад „Батенберг” в София на 27 юли (петък), на която ще има много забавления, възможности за тест драйв на електрически автомобили, мотоциклети и велосипеди, а гвоздеят на програмата ще е състезание за майсторско управление на електромобил за журналисти и представители на медиите.

След официалната церемония, участници и гости ще се насладят на атрактивно промо парти в клуб „Грамофон”, на което ще бъде представена и една голяма изненада. Каква е тя, ще разберем на място…
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Motor Oil 40
Gazpromneft Motor Oil 40
Разфасовка: 5 литра
Цена: 20.52лв.
Купи