Новини » Автоновини

CITROËN и TOTALпразнуват 50 години партньорство



Admin16.07.2018г 

CITROËN и TOTALпразнуват 50 години партньорство

Историята на Total и Citroën започва още през 1968 г. Тази «success story» (успешна история), изпълнена с иновативност и спортна страст, изведе двете марки на най-високото стъпало на подиумите. 50-годишно партньорство, увенчано с голям брой успехи, както търговски, така и спортни, допринесоха за международната известност на двете групи.

От самото начало на партньорството им през 1968 г., Total поддържа индустриалното развитие на Citroën на петте континента, доставяйки богата гама масла и смазочни материали за автомобилите. С течение на десетилетията, двете групи заедно създадоха масла, адаптирани към двигателите на Citroën, за да ги направят още по-икономични и по-екологични.

Опазването на околната среда е основна цел за Citroën и Total. Партньорите са се ангажирали да намалят драстично вредните въздействия на предлаганите от тях продукти върху околната среда, основно посредством намаляване на емисиите на CO2. Екипите, занимаващи се с проучване и развитие работят съвместно с цел създавнето на специфични и адаптирани решения. В наши дни, израз на тези усилия е създаването на TOTAL QUARTZ INEO FIRST 0W-20, екологично синтетично масло, което позволява да се намали разхода на гориво до 4%*.


От вчера до днес: страст и спортна ангажираност за пълен успех
Партньорството Citroën – Total се базира също и на състезателния дух и стремежа към високи постижения. От задълбочените изследвания на маслата до тестването им на пистата, от рали рейд до Световния Рали Шампионат, всички тези тестове и спортни събития позволиха на Total да изпробва маслата си в екстремни условия и да осигури както на състезателните автомобили, така и на автомобилите от серийното производство с марка Citroën оптимално представяне.

Силата на партньорството между Citroën и Total в областта на автомобилния спорт проличава още на Рали Мароко през 1969 г. Citroën поставя началото на дълъг списък с награди със Citroën DS21 и продължава епопеята си в рали рейд, увенчана с 36 победи и 5 титли при конструкторите на Световния шампионат на FIA. Следва невероятна серия от успехи между 2003 и 2012 г. с 8 титли при конструкторите и 9 титли при пилотите на Световния Рали Шампионат (WRC).

През 2014 г., Citroën и Total решават да се впуснат в шампионата WTCC, където печелят 3 титли при конструкторите, 3 титли при пилотите и 50 победи. През 2017 г., двете марки се завръщат в WRC шампионата с C3 WRC, който печели на два пъти в Мексико и Каталуния.

Матийо Сула, Директор на Total Lubrifiants заявява: «Нашите две фирми се подготвят да се справят с предизвикателствата на утрешния ден, независимо дали те са екологични, технологични или спортни. Пътят, който вече изминахме заедно ни позволи да споделим един дух на стремеж към високи постижения и иновативност, във фокуса на който стои клиента. През тези плодотворни години, Total и Citroën винаги са успявали да намерят устойчиви във времето решения.»

От своя страна, Линда Джаксън, Генерален Директор на Citroën, коментира: «Вече цели 50 години ние вървим рамо до рамо и можем да бъдем горди от старанието на нашите екипи, които допринесоха изключително много за постигането на тези успехи.»

* измерено при официалните тестове M111 FE

Citroën и Total празнуват 50тата годишнина от партньорството си с филм, израз на техния състезателен дух и на стремежа им към високи постижения






Марката Citroën
Участник на международната автомобилна сцена с пълна гама продукти, Citroën е символ на креативност и смелост от 1919 г. до днес. Отличаващи се по своя дизайн, изключителен комфорт, иновативни технологии и излъчващи оптимизъм, моделите на Citroën, и особено новите C3 и C3 Aircross compact SUV, са глътка свеж въздух в автомобилната индустрия. Citroën е марка, чието вдъхновение са хората и начинът им на живот. Този дух намира израз в мотото на марката „Inspired By You“ и в уникалните изживявания и опит, които тя предлага на своите клиенти: например възможността за онлайн оценка - Citroën Advisor, решенията за мобилност - Citroën Rent&Smile, Earn&Drive и др. Citroën, това са 10 000 точки на продажба и следпродажбено обслужване в почти 80 страни и над 1,1 милиона продадени автомобила през 2016 г. С 8 световни титли при конструкторите в Световния Рали Шампионат (WRC) и 3-та титла при конструкторите в шампионата WTCC през 2016 г., марката има сериозно присъствие в рали спорта.

Total Lubrifiants
Total Lubrifiants е световен лидер в производството и дистрибуцията на масла. Компанията разполага с 41 производствени центъра в света и над 5800 служителя в 150 страни. Total Lubrifiants предлага иновативни продукти и услуги, които гарантират отлично представяне и опазване на околната среда. В центъра по развойна дейност за постигане на тези цели работят 130 души.Total Lubrifiants е ключов партньор за автомобилния, морския и индустриалния бизнес.
Източник: www.citroen.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама