Новини » Автоновини

Honda стартира продажбите на Clarity PHEV в Япония



Admin19.07.2018г 

Honda стартира продажбите на Clarity PHEV в Япония Honda Motor обяви, че на 20 юли компанията ще стартира продажбите на новия plug-in хибрид Clarity PHEV на територията на Япония.

Honda Clarity PHEV е оборудвана с двумоторна хибридна задвижваща система, която е в състояние да предложи автономност в чист електрически режим от малко над 110 километра, а в зависимост от пътната обстановка и заряда на батерията, водачът може да избира между три основни режима на работа на самата система- EV Drive, Hybrid Drive и Engine Drive. В стандартното оборудване на хибридната кола са включени портове както за стандартно зареждане, така и за бързо, а освен това колата е в състояние и да подава електрическа енергия към външен източник.

С премиерата на Clarity Plug-in Hybrid и Clarity Electric през пролетта на миналата година, Honda се превърна в първия автомобилен производител, който предлага един модел във версии с водородно, plug-in хибридно и 100% електрическо задвижване.

Honda Clarity Electric е оборудвана с електромотор с мощност от 161 конски сили, а батерията му с капацитет от 25.5 kWh е достатъчна за автономно движение в продължение на около 130 километра. Презареждането на акумулаторите може да бъде осъществено за около 3 часа от стандартна електрическа инсталация, а при наличие на система за бързо зареждане, 80% заряд на батерията се постига за само 30 минути.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама