Новини » Автоновини

Легендата на автомобилния бизнес Серджо Маркионе е починал



Admin25.07.2018г 

Легендата на автомобилния бизнес Серджо Маркионе е починал “За съжаление, това от което се страхувахме се е случило. Серджио Маркионе, човекът и приятелят, вече го няма”, обяви председателят на Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Джон Елкан.

“Вярвам, че най-добрия начин да почетем неговата памет е да надградим наследството, което ни остави, да продължим да развиваме човешките ценности като отговорност и откритост, в които той беше най-пламенния шампион. Моето семейство и аз ще бъдем завинаги благодарни за това, което направи той. Нашите мисли са с Мануела и неговите синове Алесио и Тайлър. ”

Маркионе (66) зае поста изпълнителен директор на FIAT през 2004 година, а от 2011 пое управленченската позиция и на новосформираният италиано-американски алианс.

Според италианското издание Lettera43, Маркионе е получил емболия по време на операция на инвазивен сарком на рамото, в резултат на което мозъчната му функция е била непоправимо увредена. Маркионе се e намира. в кома и единственото, което го e поддържало жив е била медицинската апаратура, а според докторите надежда за възстановяването му не е имало.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама