Новини » На път

Организация на движението по време на 38-ото Международно рали „Сливен – 2018“



Admin27.07.2018г 

Организация на движението по време на 38-ото Международно рали „Сливен – 2018“

Ралито ще се проведе на 27, 28 и 29 юли в 10 специални и един супер специален етап на територията на Сливен (района около жп гарата, по булевардите „Хаджи Димитър“ и „Илинденско въстание“) и в планинската част на област Сливен - в района на селата Бинкос, Жълт бряг, Градско, Новачево, Бяла, Ичера, Раково, Нейково, Катунище, местностите „Агликина поляна”, „Бабина локва”, „Даулите”, „Абланово“, „Карандила”, „Чуката” и връх „Българка”.

Служители на ОДМВР – Сливен са ангажирани с осигуряване на обществения ред и пътната безопасност по време на ралито. Осъществени са срещи с всички кметове на малките населени места в планинската част на общините Сливен и Твърдица, в близост и през които преминава пътят на състезателните автомобили. Целта е предупреждаване на хората и вземане на мерки за безопасност, включително на домашните животни.


Временни ограничения на 27 юли, петък:

- от 17.32 часа до приключването на супер специалния етап, ще бъде въведена забрана за движение на МПС в района на бул. „Хаджи Димитър” - от старта до МБАЛ „Амброаз Паре“, по бул. „Илинденско въстание“ до кръстовището с ул. „Дели Ради“, и до кръстовище на бул. „Илинденско въстание“, което е вход към кв. „Стоян Заимов” до бл. 89.



Временни ограничения на 28 юли, събота:

- от 9.18 часа и от 13.34 часа до приключването на специални етапи 2 и 5, ще бъде въведе забрана за движение на МПС от пътния разклон до моста за с. Бинкос за Шивачево, през пътния разклон към с. Боров дол, до финала на 14,300 км след старта, на около 2 километра преди с. Жълт бряг;

Моторните превозни средства, движещи се от с. Бинкос към Шивачево, ще бъдат спирани за паркиране преди моста, вдясно, върху пътния банкет, или пренасочвани към селото. Ще бъде поддържана проходимост в отсечката на специалния етап за нуждите на служебни МПС на РСПБЗН, ЦСМП и ОДМВР-Сливен.

Движещите се от с. Жълт бряг към Шивачево ще бъдат спирани за паркиране в горските поляни преди финала или вдясно, върху пътния банкет, за осигуряване на проходимост на състезателните автомобили до старта на следващия етап „Качулка“ и на служебни МПС.

- от 10.01 часа и от 14.17 часа до приключването на специални етапи 3 и 6, ще бъде въведена забрана за движение на МПС по трасето на скоростните етапи, което започва от старта, на 800 м след селище „Качулка” и на 7,8 км от с. Бяла, през пътен разклон „Агликина поляна“, пътен разклон за с. Раково, до финала в с. Раково;

- от 11.16 часа и от 15.32 часа до приключването на специални етапи 4 и 7, ще бъде въведе забрана за движение на МПС по трасето на скоростните етапи - от старта, на 20 м след моста на изхода от с. Ичера към Сливен, през пътен разклон „Чуката“, местност „Карандила“, връх „Българка“ до стоп-финала, на около 2 км след връх „Българка”, в посока местност „Абланово“ - Сливен.

През деня, от 10.30 часа до приключване на специален етап 7 (последен за деня) ще бъде осигурено полицейско присъствие на изхода на с. Градец в посока с. Ичера. Служителите на реда ще пренасочват транзитно пътуващите за Сливен към пътен възел „Петолъчка“, като уведомяват за въведената забрана за преминаване след с. Ичера във връзка с провеждащото се рали и за часа на неговото приключване.


Временни ограничения на 29 юли, събота:

- от 9.00 и от 11.10 часа до приключването на специални етапи 8 и 10 ще бъде въведена забрана за движение на МПС в участъка от пътя Сливен-пътен разклон „Чуката“-пътя към връх „Карандила“ до финала, на около 1800 м от пътен разклон „Чуката“;

- от 9.29 и от 11.49 часа до приключването на специални етапи 9 и 11 ще бъде въведена забрана за движение на МПС по трасето - от старта, на 640 м преди пътен разклон на връх „Българка“ (от Дървото), през „Сиирджийския завой“, пътния разклон на връх „Българка“ в посока Сливен до местност „Абланово“, където свършва на стоп-финала, до чешмата в м. „Абланово“.



За безопасното провеждане на ралито не се разрешава движение на пътни превозни средства и пешеходци преди преминаването на специалния автомобил на организатора. Всички пътни превозни средства, които се движат преди този автомобил, ще бъдат спирани и извеждани извън трасето. Забранява се оказване на помощ от зрителите на екипажи, претърпели инцидент в трасето, до пристигането на специализираните екипи. Оказването на помощ ще води до дисквалификация на състезателите.




Коментари

Добави коментар

Реклама