Новини » Спорт

45-то рали Финландия, 26 - 29 юли



Admin27.07.2018г 

45-то рали Финландия, 26 - 29 юли

Източник: www.citroen.bg

45-ТО РАЛИ ФИНЛАНДИЯ, 26 - 29 ЮЛИ

В осмия кръг от календара, отборът Citroën Total Abu Dhabi WRT ще се сблъска с едно от най-известните, но и най-трудните състезания за сезона. Зад волана на един още по-усъвършенстван Citroën C3 WRC, отборът ще постави Крейг Брийн – Скот Мартин, Мадс Остберг – Торстен Ериксен и Халид Ал Касими – Крис Патерсон.

ОЩЕ ПО-УСЪВЪРШЕНСТВАН C3 WRC
Да се слееш с автомобила си…Във Финландия, повече от където и да било другаде, това е абсолютно задължително условие, за да се впуснеш стремглаво в битката, по едни от най-бързите специални отсечки за сезона, очертани сред гъсти гори. С четири вече спечелени победи (2008, 2011, 2012 и 2016 г.) в страната на 1000-та езера, Citroën Total Abu Dhabi WRT е доказал способността си да избира адекватните настройки за този нетипичен терен. С въвеждането, специално за случая, на новата геометрия на предното окачване, тествана по време на рали Естония, което послужи на Крейг Брийн за потготовка, Червените успяха да подобрят още повече баланса на C3 WRC. Автомобилът с цветовете на Citroën отново ще бъде поверен на Крейг Брийн и Мадс Остберг за един от любимите им кръгове за годината. С богат опит в тези скоростни отсечки, ирландецът и норвежецът отбелязват съответно осем и дванадесет участия като и двамата вече са се качвали на третото стъпало на подиума. Пилотът от Абу Даби, Халид Ал Касими, също е обратно в играта. В това рали, което и той познава добре, но което винаги е голямо предизвикателство, неговата цел ще бъде да се ориентира с автомобила и да финишира.

НОВИ ОТСЕЧКИ
При скоростта, която се достига в тези специални отсечки, познаването на трасето е от съществено значение, за да се справите наистина прецизно с безбройните неравности с различна височина, донесли славата на това рали. Освен това, над двадесет процента от трасето тази година ще са непознати: освен шейкдауна Весала, някои специални отсечки като Ässämäki (4/9) или Äänekoski (5/10) в петък, са съвсем нови, както и Laukaa (20/22) в неделя, а други ще са променени само в някои участъци. От екипите се изисква повишено внимание, особено по време на първото пренимаване, когато трябва да се внимава със скоростта. Това рали не е за испускане и дава заявка за горещи съревнования!
 




Коментари

Добави коментар

Реклама