Новини » Спорт

Труден финал за Даниел Попов



Admin30.07.2018г 

Труден финал за Даниел Попов

Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Ясен Попов Рейсинг, Opel Adam) завършиха успешно и третото си рали от сезон 2018 в Opel Adam Cup Германия – рали „Вартбург” с център Айзенах, но състезанието се оказа доста по-трудно от очакваното.

Българският екипаж завърши на 13-о място в своята група, като Даниел и Ангел трябваше да се справят с поредица предизвикателства.

„Още в началото разбрахме, че сме описали твърде консервативно отсечките, записките ни бяха доста бавни, а рали „Вартбург” е много бързо състезание – обясни след финала Даниел, за когото това беше 10-о рали в кариерата му. – Но основният проблем беше, че колата ни нямаше възможност да повтори скоростта, която постигнахме в предишното състезание.
„Все още нямам представа защо стана така, но сега на правите на 4-а и 5-а предавки колата сякаш спира да се ускорява, имаше етапи, където с Ангел атакувахме много сериозно, а се оказа, че не можем да постигнем времената на екипажи, които в предишното рали биехме с разлика.

„Загубихме време в етапа с масовия старт и макадама, където се оказахме в огромен прашен облак, но това е само една отсечка и тази загуба на време я разбирам.

„В една отсечка записахме 9-о време и това беше, надявах се, че сега ще сме по-бързи, тъй като натрупахме опит, свикнахме и с колата.”

Сезон 2018 в Opel Adam Cup продължава с рали „Германия”, кръг от световния шампионат през август като състезанието се брои за два кръга в марковата надпревара на принципа „един ден е едно рали”.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама