Новини » Любопитно

Нийл Фиорентинос e новият президент на търговски регион Централна и Югоизточна Европа на BMW Group



Admin30.07.2018г 

Нийл Фиорентинос e новият президент на търговски регион Централна и Югоизточна Европа на BMW Group

BMW AG назначи Нийл Фиорентинос за президент на BMW Group в Централна и Югоизточна Европа, считано от 1 септември 2018 г. Г-н Фиорентинос поема позицията от Кристоф фон Чиршниц, който реши да поеме нови управленски отговорности извън BMW Group.

Г-н фон Чиршниц (53 г.) се присъединява към BMW Group през 1992 г. и заема различни позиции в областта на корпоративното планиране, развитието на дилърската мрежа и търговията на дребно към BMW Motorrad, както и Ръководител на продажбите и маркетинга за търговски регион Азия, Тихия океан и Източна Европа на BMW Group. Преди да поеме позицията на президент на BMW Group в региона на Централна и Югоизточна Европа, той заема позицията вицепрезидент на Fleet, Corporate and Direct Sales за BMW Германия.

По време на неговото управление регионът постигна рекордни продажби и рентабилност. През четирите изключително успешни години ръстът в реализацията на марките BMW и MINI на 12-те пазари управлявани от централата на региона в Залцбург, Австрия е над 50%. Общо през 2017 г. BMW Group, в сътрудничество със 180 дилъри от региона, е доставила малко над 80 000 превозни средства с марки BMW, MINI, BMWi и BMW Motorrad на 12-те пазари в региона на Централна и Югоизточна Европа, като същевременно осигурява надеждна и първокласна поддръжка за своите клиенти.

Нийл Фиорентинос идва в региона от BMW Group Холандия, където е работил като управител през последните четири години и половина.

Г-н Фиорентинос (50) започва кариерата си в BMW Group в Южна Африка през 1994 г. Шестнадесет години по-късно е назначен за ръководител на BMW Group Азия. С международен опит в три различни офиса на BMW Group на три континента, южноафриканецът има отличен опит в развитието на отношенията с дилъри и вносители. В Нидерландия Фиорентинос и неговият мениджърски екип поддържат лидерска позоция в премиума сегмента и постигат рекордни продажби за BMW, MINI и BMW Motorrad в продължение на четири поредни години.

В новата си роля Нийл Фиорентинос ще отговаря за надзора върху продажбите и маркетинга в Централна и Югоизточна Европа, състоящ се от дванадесет държави: Австрия, Полша, Чехия, Гърция, Унгария, Словакия, Словения, Румъния, България, и Малта.

Източник: www.bmw.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама