Новини » Спорт

Българин четвърти в Европа по off- road автомоделен спортAdmin31.07.2018г 

Българин четвърти в Европа по off- road автомоделен спорт Българският състезател Дамян Петров завърши на 4-та позиция на Европейското първенство по off –road автомоделен спорт във Фехринг, Австрия. Петров, който е един от най-опитните български състезатели си бе поставил за цел да участва поне във финала, но само мал шанс го лиши от медал. След проблем на старта той загуби 15 сек. и от последен трябваше да си пробива път напред.

След поредица от рисковани изпреварвания Дамян застигна и надви в много оспорвана битка германеца Том Елмерхаус за 4-то място. Следващата цел пред него бе друг немец - Уве Нойман който държеше призовото 3-то място. Дамян бързо започна да стопява разликата с него, но бяха останали само броени обиколки и трябваше да се задоволи с 4-то място. Французина Бенжамин Дюбоа доминираше в челото на колоната, но накрая една от гумите му излезе извън джантата и това даде победата на Орхан Текан от Турция. Дюбоа все пак успя да финишира втори след бърз пит стоп. В състезанието взеха участие 39 пилота от Европа. Другите българи Емил Карамфилов и Сивил Антимов също записаха отлични представяния като се добраха до полу-финалите, а Мартин Петров и Светослав Янакиев за съжаление получиха технически проблеми с моделите и не успяха да достигнат на полуфинал.

Дамян Петров: Това е голям успях за мен и за нашия спорт. На крачка от медал от Европейско първенство с двигател на 4 години. Съжалявам за грешката на старта и загубеното време в първите обиколки, но това е страхотно представяне за българския автомоделизъм. Показахме, че европейския елит трябва да се съобразява с нас. В топ 20 трима пилоти са българи, което за такъв скъп и технически спорт е голям успех за България!

Следващият кръг от евро шампионата и държавното първенство е Гран При Леденика, който ще се проведе на 7-9 Септември до пещерата Леденика, край град Враца. Очакваме да пристигнат наблюдатели от Европейската Федерация, които да оценят провеждането на състезанието и дадат зелена светлина за домакинство на Европейско първенство за първи път в България.

*Източник БФАМС
Източник:Автопрес


Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Ecogas 10W-40
Gazpromneft Ecogas 10W-40
Разфасовка: 1 литър
Цена: 7.02лв.
Купи