Новини » Любопитно

Mazda, Suzuki и Yamaha ca лъгали за разхода на гориво и вредностите. Извиняват се ...Admin10.08.2018г 

Mazda, Suzuki и Yamaha ca лъгали за разхода на гориво и вредностите. Извиняват се ... Mazda, Suzuki и Yamaha са тествали машините си по отношение на горивната икономичност и вредности в емисиите им, нагласено че така да се получават приемливи резултати. Това беше обявено от държавните контролиращи органи в Япония във вторник заедно с публикуването на последните данни за фалшификации на японските автопроизводители.

Новите проверки на държавата са свързани с открити нередности при тестването на автомобилите Subaru миналата година. Контролирани са резуртатите от тестовете през различни периоди и при трите производителя, дори чак до 2012-а година в случая със Suzuki. От тази компания са си признали, че от тестваните за горивна икономичност и вредности в емисиите 12 819 коли от юни 2012-а година, в около 50% от изпитанията резултатите са били манипулирани.

"Дълбоко се извинявам и ще приложа усилия да се прекратят манипулациите” - каза босът на компанията Тошихиро Сузуки по време на пресконференция по случая. Той съобщи още, че в момента няма сериозни проблеми в сега произвежданите автомобили и затова няма нужда да се провежда рекламационна акция.

От държавните органи съобщиха, че са намерили подобни манипулации при 4% от изпитанията на автомобилите Mazda и при 2% при мотоциклетите на Yamaha. Мотоциклетният производител си е признал за манипулациите и от там също поднасят официално извинение. От Mazda обещават специална пресконференция по случая без да се извиняват веднага.

Растящият списък на манипулации относно качествата на продукцията на японските компании нарушават имиджа им на произвеждащи висококачствени и ефикасни продукти. Списъкът на нарушителите не се изчерпва само с автопроизводителите - Kobe Steel, Mitsubishi Materials Corp и Toray Industries, които са основни доставчици на компоненти и материали за автоиндустрията не само в Япония, също признават за фалшификации по отношение качеството на продукцията си.
Източник:Автопрес


Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Super 5W-40
Gazpromneft Super 5W-40
Разфасовка: 1 литър
Цена: 7.18лв.
Купи