Новини » Любопитно

Фернандо Алонсо слага край на кариерата си във Формула 1



Admin15.08.2018г 

Фернандо Алонсо слага край на кариерата си във Формула 1

McLaren Racing обяви официално, че двукратният световен шампион на Формула 1- Фернандо Алонсо, няма да се състезава в шампионата за 2019 година.

“След 17 прекрасни години в този удивителен спорт ми е време да направя промяна и да продължа”, коментира Алонсо. “Насладих се на всяка една минута от тези невероятни сезони и не съм в състояние да благодаря достатъчно на хората, които допринесоха те да бъдат толкова специални. Все още има няколко състезания в този сезон и ще участвам в тях с по-голяма отдаденост и страст от когато и да било”.

“Да видим какво ще ни предложи бъдещето, очакват ни нови вълнуващи проекти”, споделя още Алонсо. “В момента преживявам едни от най-щастливите моменти на своя живот, но трябва да проуча нови предизвикателства. Взех това решение преди няколко месеца и то беше окончателно. Въпреки това бих искал чистосърдечно да благодя на Чейс Кери и Liberty Media за усилията, които направиха, за да променят моето решение и на всички, които се свързаха с мен през това време.”

“На финала, бих искал да благодаря на всички мои бивши отбори, съотборници, конкуренти, колеги, партньори, журналисти и на всички с които съм работил по време на кариерата ми във Формула 1”, споделя Фернандо Алонсо. “И особено на моите фенове по целия свят. Сигурен съм, че отново ще се срещнем”.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама