Новини » Спорт

Иван Влъчков със страхотен полпозишън в GT4 на Словакия Ринг



Admin18.08.2018г 

Иван Влъчков със страхотен полпозишън в GT4 на Словакия Ринг Шампионът на България на Затворен маршрут в клас Туринг за последните 2 години Иван Влъчков постигна страхотен полпозишън във втората квалификация за 4-ия кръг от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Словакия Ринг.

Иван бе не само най-бърз в своя клас на аматьорите, но от всички 12 пилоти изобщо. 6 от тях са от по-горния клас на професионалистите. С постижение от 2:12.797 мин Влъчков изпревари всички. Най-предно класиралият се пилот в класа му Марчинкиевиц с Мазерати изостана на половин секунда.

И този сезон Влъчков отново се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1 GT4. В този кръг партньор за първи път му е Константин Маршавелов, който е шампион на писта в серия Макси. За Маршавелов това е първо участие в състезание на такова високо ниво.

Константин кара в първата квалификация и постигна 6-о време в класа и 12-о в общото подреждане. Като за първо участие постижението му е чудесно и напълно съизмеримо с това на Иван отпреди година на тази писта.

Първото състезания е днес от 16:15 българско време, а второ в неделя от 11:50 часа. Днес първо ще кара Маршавелов, след което зад волана ще го смени Влъчков. Целта на българския екип е да завърши на подиума в своя клас.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама