Новини » Застраховане

Увеличена "гражданска отговорност"



Admin28.08.2018г 

Увеличена "гражданска отговорност"

Гражданска отговорност” отново поскъпна и при някои от големите компании вече е над 300 лв. За близо 10 дни цените на полиците са се вдигнали с близо 30 лева. В средата на август средната цена за масовите автомобили с двигател до 2000 кубика е била 270 лв. От началото на годината застраховката се покачва и вече е с над 100 лв. по-скъпа от края на 2017 г.

Една от най-ниските цени за автомобил с двигател 2000 кубика е 282 лв., а сред най-високите е 321 лв. при еднократно плащане. Поскъпването на задължителната застраховка се налага, защото премиите по полицата не покриват изплатените суми по обезщетения за нанесени вреди, показа анализ на Комисията за финансов надзор, който обобщи данни от 2012 до 2017 г. на застрахователите за приходите и изплатените обезщетения.

Друга причина за повишаването е решение на Върховния касационен съд, с което се разшири кръгът от хора, които имат право да получат обезщетение в случай на смърт. Досега можеха да търсят компенсация родители, съпрузи и деца. Обезщетение вече може да се иска от баби, дядовци, внуци, както и от всяко лице, което може да докаже, че е било емоционално свързано с починалия.

Източник: 24 часа


 




Коментари

Добави коментар

Реклама