Новини » Спорт

Витантонио Лиуци ще бъде голямата изненада на Еко 12 часа на България



Admin28.08.2018г 

Витантонио Лиуци ще бъде голямата изненада на Еко 12 часа на България

Италианският пилот Витантонио Лиуци, ще посети България, за да вземе участие в първото отборно картинг състезание за издръжливост от типа „24 часа на Льо Ман“.

Тонио има зад гърба си 6 сезона като пилот във Формула 1. Връхна точка в кариерата му на картинг състезател е 2001 г., когато печели световния картинг шампионат. Успява да победи Михаел Шумахер на собствената му писта в Германия. Пилотът е част от отборите на Ред Бул, Торо Росо като съотборник на 4-кратния Световен Шампион във Формула 1, Себастиан Фетел, Форс Индия, ХРТ.

Също така, участие в ЕКО 12 часа на България, ще вземе и бившият състезател в Мото ГП, Лукаш Пешек, който ще бъде съотборник в ЕКО Рейсинг Тийм на небезизвестният мотоциклетист Мартин Чой, който има солиден опит в надпреварите за издържливост, с три участие на 24-те часа на Льо Ман с мотоциклети.

Витантонио Лиуци ще мери сили на Еко 12 часа на България срещу познати имена в моторспорта, в България и чужбина. Тоньо ще бъде в отбор със Световния Шампион по картинг през 2000-та година, Колин Браун, победил Люис Хамилтън и Нико Розберг за титлата.

Надпреварата ще се проведе на 16-ти септември на картинг писта Пауталия в Кюстендил и ще бъде първата по рода си у нас, като в нея ще се включат 18 отбора от България и 10 международни. Входът е свободен за всички желаещи да се докоснат до света на моторспорта и усетят адреналина на високите скорости./Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама