Новини » На път

Започва фрезоването на настилката на участъка от път II-16 Своге - София 03.09.2018 11:55



Admin03.09.2018г 

Започва фрезоването на настилката на участъка от път II-16 Своге - София 03.09.2018 11:55

Започва ремонтът на участъка от път II-16 Своге – София. Днес ще се фрезова участъкът от водостока, преди тежкия пътен инцидент до моста над река Лесковдолска (от км 54+220 до км 54+690). Дейностите днес ще се извършват без спиране на движението в една лента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост предвид извършващите се строителни работи. Утре, когато ще се преасфалтира участъкът, движението по път II-16 Своге - София ще бъде спряно.

Обходните маршрути за леките автомобили са път II-81 София - Монтана и след това път III-164 Своге - Искрец - Бучин Проход.

Тежкотоварните камиони и автобусите, идващи от Видин по път Е-79 и пътуващи към Своге, за да не влизат в Искърското дефиле ще бъдат отклонявани при Ребърково в посока Ботевград.

Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов през следващате седмица ще бъде направена инспекция на пътната безопасност и преглед на цялостното състояние на участъка от път II-16 Своге - София. В инспекцията ще участват експерти от АПИ, Института по пътища и мостове и външни одитори по пътна безопасност. На целия близо 82-километров участък на път II-16 Мездра - Ребърково - Елисейна - Своге - Нови Искър, ремонтиран от Сдружение „Трейс Своге“, ще бъдат взети асфалтови проби от цялото трасе, за да се провери качеството на положения асфалт.

В събота и неделя служители на ОПУ-София направиха оглед на всички пътни знаци и където е било необходимо е премахната избуялата от дъждовете растителност за осигуряване на по-добра видимост за шофьорите.

Сдружение „Трейс Своге“ е отстранил и констатираните дефекти по път II-16. Изкърпени са всички дупки и неравности от км 23+000 до км 52+000. Това е участъкът малко след тунел "Елисейна" до град Своге. Ремонтирани са и две пропадания при км 71+000 - след разклона за село Ромча, и при км 73+000 - в Искърското дефиле.




Коментари

Добави коментар

Реклама