Новини » Любопитно

Новите еконорми оставят клиенти на VW без колите им



Admin10.09.2018г 

Новите еконорми оставят клиенти на VW без колите им

От миналата събота в Евросъюза вече действат новите по-твърди еконорми WLTP, а се оказва че за въвеждането им в практиката си Volkswagen не е готов. По данни на агенцията Reuters, в Германия едва половината от моделите на марката – седем от четиринадесет, имат разрешителна документация по новия екостандарт. Това създава забавяне в предаването на вече купените автомобили на клиентите на компанията достигащо половин година! Някои дилъри на марката вече наричат положението катастрофа.

“Новите тестове отнемат два-три пъти повече време и са много трудоемки. Дори дребно серийните модели трябва да се тестват всеки по отделно... Следващите месеци ще са доста сложни за нас.” - сподели шефа на отдела продажби на VW в Германия Томас Зан.

На VW се налага да създава междинни складове за продукцията си. Производителят иска да наеме пространство в новото летище на Берлин, което още не работи, за да складира там хиляди нови коли. Преценката на анализаторите е за дори 250 000 чакащи автомобила.

За да се ускори сертификацията, тестовите стендове през следващите две едмици ще работят денонощно. Но това няма да спаси положението през септември и навярно през октомври от забавяне на доставките на новите коли на притежателите им. Очаква се към Коледа нещата да се канализират, а анализаторите от компанията Evercore прогнозират спадане на рентабилноста на марката в третото трименсечие от 5,5 до два процента. От страна на Volkswagen няма официален коментар по проблема засега.VW-без-колите-им" rel="nofollow" target="_blank">/Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама