Новини » Автоновини

Електризираща мощ за уверена радост от шофирането: новото BMW X5 xDrive45e iPerformance



Admin11.09.2018г 

Електризираща мощ за уверена радост от шофирането: новото BMW X5 xDrive45e iPerformance

Новият модел на Sports Activity Vehicle с Plug-in хибридно задвижване комбинира редови шестцилиндров бензинов двигател с най-актуалната технология BMW eDrive – системната мощност е повишена до 290 кВт/ 394 к.с., електрическият пробег до 80 км* – характерен спортен дух, неограничени офроуд-възможности и ненадмината ефективност с СО2 емисии под 50 г/км* – Въвеждане на пазара през 2019 година

Ефективността среща увереността: през 2019 година портфолиото от задвижвания на BMW X5 ще бъде допълнено с Plug-in хибридна система. При новото BMW X5 xDrive45e iPerformance специфичен за модела редови шестцилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo е комбиниран с най-актуалната технология BMW eDrive. Последователният напредък в областта на Plug-in хибридното задвижване осигурява повишаване на системната мощност до 290 кВт/ 394 к.с., значително повишаване на електрическия пробег, както и значително понижение на разхода на гориво и СО 2 емисиите спрямо предишния модел.

По-убедително от всякога второто поколение на Plug-in хибридния модел комбинира чисто електрическата радост от шофирането на един BMW iPerformance автомобил с характерната за Sports Activity Vehicle (SAV) гъвкавост. При това новото BMW X5 xDrive45e iPerformance се отличава с оптимизация както на динамичните характеристики, така и на ефективността. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,6 секунди, или повече от 1 секунда по-малко спрямо предишния модел. Максималната скорост в чисто електрически режим е увеличена от 120 на 140 км/ч. Чисто електрическият пробег е увеличен близо три пъти до около 80 км*. Средният разход на гориво на новото BMW X5 xDrive45e iPerformance е понижен до 2,1 л/ 100 км*, съответните СО2 емисии са 49 г/км*.

Тези нови рекордни стойности са резултат на изцяло новоразработената технология на задвижването. То се състои от трилитров редови шестцилиндров двигател от актуалното семейство агрегати на BMW EfficientDynamics и най-новата технология BMW eDrive. Електрическата системна мощност от 82 кВт/ 112 к.с., литиево-йонната батерия с увеличен капацитет и модернизираната мощна управляваща електроника за интелигентно управление на енергията осигуряват на Plug-in хибридната система на BMW X5 xDrive45e iPerformance неподражаема мощностна характеристика и впечатляваща ефективност. Общата системна мощност на задвижването е 290 кВт/ 394 к.с. и максимален системен въртящ момент от 600 Нм. Двигателят с вътрешно горене и електромоторът подават мощността си към осемстепенна трансмисия Steptronic и интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive. По този начин както в чисто електрически режим, така и при ползване на електромотора респективно на двете задвижвания мощността може да бъде подавана към четирите колела, за да може винаги да се осигури спортна радост от шофирането на пътя и уверена офроуд-динамика извън пътя. Максималната скорост на BMW X5 xDrive45e iPerformance е 235 км/ч.

Благодарение на разположената в дъното на автомобила високоволтова батерия центърът на тежестта на автомобила е разположен по-ниско спрямо вариантите с конвенционално задвижване. Вместимостта на багажника на новото BMW X5 xDrive45e iPerformance е намалена само с около 150 литра. При ползване на всичките места за седене вместимостта е 500 литра, след сгъване на облегалките на задните седалки тя се увеличава до 1716 литра. Вместимостта на резервоара е 69 литра, достатъчно и за дълги пътувания.

Новото BMW X5 xDrive45e iPerformance серийно се оборудва с въздушно окачване на предната и задната ос и амортисьори с електронно управление. Сред опционалните системи на окачването, предлагани за Plug-in хибридния модел, е и Интегралното активно кормилно управление. Освен пълната гама в областта на интелигентната свързаност се предлагат и дигитални услуги, специално насочени към електрическата мобилност. Освен това за новото BMW X5 xDrive45e iPerformance се предлагат и всички разработени за Sports Activity Vehicle асистиращи системи, както и висококачествени опции за повишаване на комфорта и за луксозна атмосфера в интериора.

* Всички данни за динамичните характеристики, разхода на гориво и емисиите са предварителни.

Източник: www.bmw.bg
 




Коментари

Добави коментар

Реклама