Новини » Автоновини

Volvo Trucks представя автономни електрически автомобили



Admin13.09.2018г 

Volvo Trucks представя автономни електрически автомобили

Транспортно решение с визия за бъдещето, което разчита на автономни електрически товарни автомобили, представя Volvo Trucks. Така може да се осигури по-ефективен, по-безопасен и по-чист транспорт. Това е особено подходящо за компаниите, които се нуждаят от постоянни транспортни услуги между фиксирани центрове.

Работата се извършва от автономни свързани електрически автомобили, които имат връзка с облачна услуга и център за контрол на транспорта. Автомобилите са оборудвани с усъвършенствани системи за автономно шофиране. Те са създадени, така че да намират текущата си позиция с точност до сантиметри, да наблюдават в детайл и да анализират какво се случва с другите участници в пътното движение, а след това да реагират с изключителна прецизност.
Центърът за контрол на транспорта наблюдава непрекъснато движението на автомобилите и през цялото време разполага с точна информация за позицията на всеки един от тях, заряда на батериите, съдържанието на товара, изискванията за сервизно обслужване и други ключови параметри. Както при процесите в промишленото производство, скоростта и траекторията на движение са персонализирани, за да се избегне излишното чакане и да се увеличи точността на доставките. Така може да се намали и излишъка под формата на буферни запаси и да се увеличат наличностите. Автомобили, които работят по един и същи маршрут, могат да се кооперират, за да създадат оптимален поток.
Нарастващото население на света и засилващата се урбанизация водят до значителни предизвикателства при решаване на екологичните проблеми като задръстванията, замърсяването и прекомерния шум. Растящото потребление, бързото развитие на електронната търговия и широко разпространеният недостиг на водачи поставят по-високи изисквания пред ефективните транспортни решения.

„Пълният потенциал на транспортната индустрия тепърва ще се види. Всичко подсказва, че глобалната нужда от транспорт ще продължи да нараства значително през идващото десетилетие. Ако искаме да отговорим на това търсене по устойчив и ефикасен начин, трябва да намерим нови решения. За да осигурим плавно функционираща система за движение на стоките, трябва също така да използваме съществуващата инфраструктура по-добре отколкото понастоящем. Новата система, която разработваме, може да бъде важно допълнение към използваните сега решения и да помогне да посрещнем много от предизвикателствата пред обществото, транспортните фирми и компаниите, които се нуждаят от превози.“, казва Клас Нилсон, Президент на Volvo Trucks.
Транспортното решение за бъдещето от Volvo Trucks е предназначено за използване при редовни и повтарящи се задачи, характеризиращи се с относително къси разстояния, големи обеми от стоки и голяма прецизност на доставката. Тъй като използваме автономни автомобили без емисии на отработени газове и шум, те могат да работят по всяко време на деня и нощта. Решението използва съществуващата пътна инфраструктура и устройства за превоз на товари, което позволява интегриране със съществуващите операции и възвръщане на инвестициите“, обяснява Микаел Карлсон, Вицепрезидент Автономни решения, Volvo Trucks.
В близко бъдеще разработването на транспортното решение от Volvo Trucks ще продължи в партньорство с клиенти по проекти с подходящо приложение на новите технологии.

Факти
Volvo Trucks разработва нов тип транспортно решение за повтарящи се превози, между фиксирани центрове, като допълнение към използваните понастоящем решения.
• Транспортното решение включва автономни свързани електрически автомобили и център за контрол на транспорта.
• Автомобилите се използват като влекачи и са съвместими със съществуващите устройства за превоз на товари/ремаркета.
• Задвижването е изцяло електрическо, без емисии на отработени газове и с ниски нива на шум. Силовата линия и комплектът акумулаторни батерии са от същия тип като използваните в електрическите товарни автомобили на Volvo Trucks.

www.volvotrucks.com/vera




Коментари

Добави коментар

Реклама