Новини » Спорт

Окупирахме челото във втория етап на Balkan Offroad Rallye 2018Admin17.09.2018г 

Окупирахме челото във втория етап на Balkan Offroad Rallye 2018 Българската доминация в международната надпревара Balkan Offroad Rallye 2018, продължава с пълна сила и след втория състезателен ден.

При автомобилите, в първия маратонски етап, който отведе кервана на ралито от Боровец до Старосел, българи окупираха челните 5 места за деня, като най-бърз бе Константин Чолаков (Toyota), следван от Методи Паунов (Nissan), Десислав Славчев (Mercedes), Дончо Цанев (Suzuki Proto) и Станислав Стоянов (Nissan). В генералното класиране начело продължава да е миналогодишният вицешампион Цанев, с 5 минути аванс пред Чолаков и на 21 пред шампиона от 2014 Десислав Славчев.

Продължаваме да сме начело и в класа на SSV-бъгитата, макар деня и за двата български екипажа там да бе особено неприятен. Първaта и по-голяма драма бе за шампионите от Balkan Offroad Rallye Цанко Цанков и Зорница Тодорова, които повредиха съединителя на техния Can Am Maverick и не успяха да завършат етапа в контролното време. Натрупаните по регламент наказания ги изхвърлиха далеч назад в класирането, но все пак има цяла седмица, в която да наваксат и да подобрят представянето си.

Не бе лек маратонския етап и за Цветан Цветанов и Десислав Цветанов. Отборът от Тетевен излетя от трасето и обърна по таван своето бъги и, макар щетите да не бяха големи, загуби ценно време и финишира на 6-о място. В генералното класиране, обаче, българите все още са начело, макар и с минимален аванс от 46 секунди пред етапния победител Ришар Оге от Франция (Can Am).

При мотоциклетите, литовския пилот Арунас Гелазнинкас (КТМ) затвърди лидерството си с втора етапна победа, а компания в челото на класирането му прави сънародникът му Аидас Бубинас, следван от германеца Франк Модл. В класа наATV-четириколките, водач е Александър Пьор чински от Полша (Can Am).

При камионите, германецът Том Хойер с Tatra за втори път надделя над сънародника си Тило Супиц (Камаз). В екстремния клас, трофи легендата от Великобритания Джим „Гигълпин” Марсдейн взе първата си етапна победа, но начело на генералното класиране все още е миналогодишния победител в Balkan Offroad Rallye Франк Дорел от Франция.

Третият етап на Балкан Офроуд ще „разходи” състезателите около Старосел, а към кервана на екстремното състезание се присъединяват и бижутата, стартиращи в третото издание на Balkan Classic Rallye, които ще загреят с шейкдаун за предстоящите 5 състезателни дни.
Източник:Автопрес


Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

G-Profi MSI Plus 15W-40
G-Profi MSI Plus 15W-40
Разфасовка: 205 литра
Цена: 1077.48лв.
Купи