Новини » Изложения

Mercedes-AMG продължава с разработката на Project ONE



Admin20.09.2018г 

Mercedes-AMG продължава с разработката на Project ONE

По време на международното изложение във Франкфурт през миналата година, спортното подразделение на гиганта Daimler- Mercedes-AMG, анонсира първите подробности за изцяло новия си хипер автомобил Project ONE.

Представен на салона под формата на студийна разработка, Project ONE беше анонсиран, като кола, която ще предложи максимална мощност от над 1000 конски сили и възможност за развиване на максимална скорост от над 350 км/ч. С хибридна задвижваща система, заимствана от тази на болидите във Формула 1, съставена от 1.6 литров турбо V-образен, шестцилиндров двигател с вътрешно горене, подаващ към задните колела мощност от 680 конски сили, и два електромотора с по 120 кВт, задвижващи предните.

С възможност за изминаването на до 25 километра в чист електрически режим, Mercedes-AMG Project ONE ще бъде в състояние да се ускори от 0 до 200 км/ч за по-малко от 6 секунди и да развие максимчална скорост от над 350 км/ч.

През изминалата година компанията не разкри почти никакви нови подробности за новия си хипер автомобил. Сега от фирмата анонсират, че през изминалите няколко месеца автомобилът е преминал през програма за разработка зад затворени врати, като основният процес е бил дигитален, а крайната цел , изваждането на колата на пътя.

След като вдъхновената от двигателите на болидите от Формула 1 хибридна задвижваща система на Mercedes-AMG Project ONE е преминала успешно тестовете на изпитателен стенд, тя е била вградена в първите прототипи на хипер колата и е преминала през тестова програма на тайна писта във Великобритания.
Източник:Mercedes-AMG-продължава-с-разработката-на-Project-ONE" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама