Новини » Автоновини

НОВИЯТ PEUGEOT RIFTER с премиера на AUTO CITY ПЛОВДИВ



Admin21.09.2018г 

НОВИЯТ PEUGEOT RIFTER с премиера на AUTO CITY ПЛОВДИВ

Приключенецът идва в България! PEUGEOT ще представи за пръв път в страната изцяло новия RIFTER пред посетителите на Auto City Plovdiv. Ново име за изцяло нов модел, който ще може да бъде видян от 24 до 29 септември в Международен панаир Пловдив.
Пълната SUV гама на марката ще впечатлява с дизайн и технологии по време на изложението, а носителят на над 45 международни награди, сред които и Автомобил на годината Peugeot 3008 SUV, ще очаква всички желаещи в тест зоната.


Голямата премиера на PEUGEOT – RIFTER, смело приема модерен силует. Еднакво здрав и елегантен той е уверено създаден за ежедневни приключения. Неговият приключенски дух и страст към пътешествията го карат да се чувства у дома си навсякъде.
Оборудван с PEUGEOT i-Cockpit®, новият PEUGEOT RIFTER изпълнява обещанието да осигури при всякакви обстоятелства интензивно усещане при шофиране, безпрецедентно в неговия клас.

Изграден на база на платформата EMP2, известна с динамичните си качества, новият PEUGEOT RIFTER има здравината и издръжливостта да се справи дори и с най-трудните терени и условия. Той съчетава многофункционалност, модулност и практичност. Отличава се с икономични двигатели и техническо оборудване от най-ново поколение. Пътното поведение е подсигурено от предно окачване тип Pseudo MacPherson и задно окачване с деформируема напречна греда.
С мощен и компактен външен дизайн и уверен характер, новият PEUGEOT RIFTER е заимствал някои от стилистичните и функционални характеристики на SUV света: голям клирънс, големи колела, големи протектори на праговете на вратите, на долната странична част на каросерията и предната и задната брони.
Тези атрибути допринасят за утвърждаване на неговата индивидуалност и му позволяват да се възползва от своята нова многофункционалност: динамична компактност за града, сила и мощност за дълги пътувания и бягства сред величествената природа.
Най-авантюристичните водачи могат да излязат извън утъпканите пътеки, като изберат функцията Advanced Grip Control (Усъвършенстван контрол на сцеплението). Системата работи в комбинация с функцията Hill Assist Descent Control (Помощ при спускане по наклон), която поддържа автоматично оптимална скорост по стръмни склонове.
Икономичността на предлаганите двигатели е от най-високо ниво.
От бензиновите двигатели се предлагат два варианта на двигателя 1.2 PureTech:
•PureTech 130 к.с. S&S с 8-степенна автоматична скоростна кутия / EAT8 (ще бъде наличен през 2019 г.)
•PureTech 110 к.с. S&S с 5-степенна механична скоростна кутия, наличен също и във версия с много нисък разход на гориво.
Двигателите PureTech 130 включват филтър за твърди частици за намаляване на емисиите на частици.

От дизеловите двигатели се предлагат три варианта на мощност на двигателя 1.5 BlueHDi:

•BlueHDi 130 к.с. S&S с 6-степенна механична или 8-степенна автоматична скоростна кутия / EAT8


•BlueHDi 110 к.с. с 5-степенна механична скоростна кутия, наличен също и във версия S&S с много нисък разход на гориво
•BlueHDi 75 к.с., с 5-степенна механична скоростна кутия
Голям 8-инчов цветен сензорен екран осигурява свързаност. Разположен на една ръка разстояние, той включва два USB порта, жак, Bluetooth връзка и безжично зарядно. Системата се допълва от Mirror Screen, съвместима с Mirror Link, Apple Carplay и Android Auto.

Свързана 3D навигация включва гласово управление и позволява търсене на интересни места по лесен и интуитивен начин. Тя взема предвид информацията за пътната обстановка в реално време (TomTom Traffic) и може да изписва информацията за паркинги, бензиностанции и прогноза за времето.

Новият PEUGEOT RIFTER предлага модулно и лесно за адаптация пространство. Оптимизацията на архитектурата позволява предлагане на версиите с 5 и 7 места в две дължини всяка - Standard (4,40 м) и Long (4,75 м). Последната добавя повече дължина както към междуосието, така и към надвеса за идеално вътрешно пространство.
На всяка от 3-те седалки на 2-рия ред може да бъде поставено детско столче.
Багажникът на PEUGEOT RIFTER има товарен капацитет, вариращ от 775 литра до кората на багажника във версията с 5 места и стандартна дължина до 4 000 литра до тавана във версията с увеличена дължина и при сгънати седалки.

PEUGEOT ще покаже и пълната си SUV гама на Auto City Plovdiv - компактния градски SUV PEUGEOT 2008, 7-местния SUV PEUGEOT 5008, и флагманът на марката – Peugeot 3008 SUV, с неподражаем дизайн и иновативен i-Cockpit®.

Източник: www.peugeot.bg
 




Коментари

Добави коментар

Реклама