Новини » Автоновини

Радослав Рашев ще представя България на Световните финали на Volvo World Golf Challenge



Admin24.09.2018г 

Радослав Рашев ще представя България на Световните финали на Volvo World Golf Challenge

На 22 септември 2018 г. се проведе тринадесетото издание на най-стария голф турнир в България – Volvo World Golf Challenge. Първото място в Дивизия А и голямата награда, осигурена от Мото-Пфое – участие в Световните финали на Volvo World Golf Challenge през 2019 г, спечели Радослав Рашев със 79 удара грос резултат. На второ и трето място се класираха Фабио Фурнари и Андон Тушев с 80 удара, но миналогодишният победител в турнира – Фабио Фурнари, показа по-добър резултат на последните дупки и така стана втори в надпреварата.

Volvo World Golf Challenge е ценен още от създаването на голфа в България, аз от много време се опитвам да взема участие в този турнир и съм много щастлив, че успях да спечеля днес“, сподели по време на церемонията по награждаване победителят Радослав Рашев.

88 състезатели, разделени в три дивизии, взеха участие в тазгодишното издание на престижния турнир, който се проведе в „Пирин голф и кънтри клуб“. В дивизия А (хендикап до 12,4) форматът бе индивидуален строукплей на 18 дупки, а в B дивизия (хендикап 12,5-24,4) и C дивизия (хендикап 24,5-36) играчите се състезаваха във формат индивидуален стейбълфорд на 18 дупки.

Победителите в дивизии В и С – Бойко Ангелов с 36 точки и Илиян Илиев с 33 точки нетен резултат, спечелиха ваучери за уикенд в луксозен комплекс в Банско и тестово пътуване с Volvo. При дамите изключително представяне показа Ивана Симеонова със 73 удара.

Тринадесетото издание на турнира, част от международната надпревара Volvo World Golf Challenge, се провежда в най-успешната досега година за Volvo – бестселърът Volvo ХС60 стана Световен автомобил на 2018 г., а първият компактен SUV на шведската марка – ХС40, спечели престижната международна награда Автомобил на Европа за 2018 г.

ХС40 беше обявен и като награда за удар Hole in One в турнира днес, но нито един от играчите не успя да осъществи заветния удар. Всички участници в турнира и гости на „Пирин голф и кънтри клуб“ имаха възможност да тестват пълната SUV гама на Volvo, както и за първи път да се запознаят отблизо с най-новия модел, чиято световна премиера се състоя по-рано тази година – възроденото многофункционално комби Volvo V60.

*Източник: www.volvocars.bg
 




Коментари

Добави коментар

Реклама