Новини » Любопитно

Renault ще строи най-големият в Европа акумулатор на енергияAdmin26.09.2018г 

Renault ще строи най-големият в Европа акумулатор на енергия Групата Renault обяви за старта на работата по създаването на стационарна система за съхранение на енергия - Advanced Battery Storage, в която ще се използват автомобилни акумулатори. Това ще е най-голямата подобна система в Стария континент заради общата си мощност от 70 мегаВата и капацитет от 60 мВтч.

Системата ще е нужна за поддръжка на баланса между потреблението и производството на електроенергия. Тя ще позволи да се гарантира стабилноста на промишлената честота на тока от 50 Херца и ще увеличи делът на възобновляемите източници на енергия – вятърни, слънчеви и хидро, в общия енергиен баланс. Събраните в контейнери акумулатори могат да бъдат както нови, така и употребявани, събрани от клиенти по време на следпродажбено сервизиране.

Първите подобни обекти на системата ще бъдат построени във Франция и Германия в началото на 2019-а на три участъка – в заводите на Renault в Дуе и Клеон, и в стар ТЕЦ в Северен-Рейн-Фествалия. Капацитетът от 60 Мвтч, който е равен на дневното потребление на ток от 5000 домакинства, ще бъде достигнат през 2020-а година, когато в комплексите ще бъдат монтирани 2000 електрокарни акумулатора.
Източник:Автопрес


Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Premium L 5W-40
Gazpromneft Premium L 5W-40
Разфасовка: 5 литра
Цена: 36.54лв.
Купи